Boško Obradović traži hitno privođenje Nebojše Stefanovića i Dijane Hrkalović 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Lider Dveri Boško Obradović traži hitno privođenje ministra odbrane Nebojše Stefanovića i bivše državne sekretarke u MUP Dijane Hrkalović.

On je u saopštenju podsetio da je pre tri godine kao narodni poslanik održao seriju konferencija za medije u Narodnoj skupštini i objavio knjigu na temu „Kriminalni krugovi – Bela knjiga o kriminalu i korupciji u vrhu MUP-a Srbije i aktuelne vlasti“, te da su glavni akteri njegovog istraživanja bili u tom trenutku visokopozicionirani i nedodirljivi funkcioneri SNS-a i MUP-a, a da su režimski mediji o tome ćutali.

„Danas se većina režimskih medija utrkuje da o tome piše i vesti na temu kriminalnih aktivnosti vrhuške SNS stavlja na naslovne strane. Razlog za to može biti dvojak, ili je u toku obračun između klanova unutar SNS ili sve ovo služi da bi se skrenula pažnja sa predaje elektroenergetskog sektora Srbije na KiM lažnoj državi Kosovo, kolapsa EPS-a, ogromne inflacije, brojnih problema domaće poljoprivrede ili drugih problema sa kojima se suočavamo kao građani i društvo“, saopštava Obradović.

Kako dodaje, sve što su Nebojša Stefanović, sa jedne strane, i Dijana Hrkalović i Vladimir Đukanović, sa druge strane istog partijskog vrha SNS, rekli jedno o drugom ovih dana može se sa velikim poverenjem smatrati kao tačno.

„Svi oni, očekivano, optužuju drugu stranu za kriminal, a prećutkuju ono što su oni dugo radili i to zajedno i u istom timu sa drugom stranom koju sada optužuju. Na taj način žele da izbegnu sopstvenu krivičnu i političku odgovornost, prebacujući sve na one druge sa kojima su zajedno radili sve vreme. Prvi korak tužilaštva mora biti nalog za privođenje Nebojše Stefanovića, Vladimira Đukanovića i Dijane Hrkalović i njihovo zadržavanje u dužem pritvoru kako ne bi uticali na druge svedoke. A onda bi trebalo da uslede informativni razgovori i privođenja brojnih drugih aktera iz moje knjige koji su bili deo aktivnosti ove donedavno zajedničke kriminalne grupe u vrhu SNS, počevši od bivšeg direktora policije Vladimira Rebića pa dalje“, navodi on.

Kako piše, ako do toga ne dođe ili ako do toga dođe a svi oni nakon toga ne budu odgovarali pred zakonom, to će biti najbolji dokaz da je sva medijska fama ovih dana iskorištena samo za unutrašnje obračune u SNS pred formiranje nove Vlade i paralelno skretanje pažnje javnosti sa gorućih tema i to po ko zna koji put na isti medijski način.

„Međutim, sve ovo ipak donosi dobrobit za javnost koja sada iz režimskih medija saznaje koliko je visok stepen kriminala i korupcije u vrhu države, kao i neku vrstu moralne satisfakcije za sve nas koji smo o ovome govorili godinama unazad i zbog toga kao lideri opozicije bili na najgori mogući način medijski klevetani i proganjani“, zaključuje Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari