Boško Obradović: Zorana MIhajlović je lobista za strane interese 1Foto: FoNet Milica Vučković

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović lobista za strane interese i simbol korumpiranog sistema u Srbiji.

Obradović je u saopštenju naveo da se Mihajlović uvek javi kada treba štititi interese stranaca u Srbiji i dodao da je tako, po ko zna koji put ustala u odbranu kompanije „Rio Tinto“, prenele su Dveri.

On je pozvao ministarku da navede gde „Rio Tinto“ posluje bez negativnih posledica po životnu sredinu i zašto druge države u Evropi ne otvaraju rudnike litijuma kada, kako je dodao, raspolažu rezervama te rude.

Prema njegovim rečima, kompanija „Rio Tinto“ gde god da je poslovala u svetu iza sebe je ostavila ekološku pustoš, a sada je došla i u Srbiju.

„Upravo je za to najodgovornija sadašnja Vlada na čelu sa Anom Brnabić i Zoranom Mihajlović, koja je 24. jula 2017. potpisala Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i kompanije Rio Tinto u vezi sa implementacijom projekta Jadar“, rekao je on.

Dodao je da su njih dve najveći lobisti za strane interese u aktuelnoj vlasti.

Obradović je naveo da je posebno problematično da se Mihajlović već dve decenije nalazi u svim vlastima.

Ocenio je da je upravo ona jedan od simbola korumpiranog političkog sistema koji se u Srbiji, kako je dodao, nije menjao uprkos promenama na vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari