BOSS : Zabrinjava formiranje dvojnog pakta Zukorlić-Ugljanin 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Bošnjačko-srspski savez (BOSS) u, današnjem, saopštenju za javnost izrazio je svoju posebnu zabrinutost zbog najave formiranja “dojnog pakta na svim nivoima” između predsednika SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP), Sulejmana Ugljanina i Usamea Zukorlića.

“Upozoravamo političku javnost, da su u pitanju ljudi opasnih namera, koji, pre svega, nanose štetu svom narodu. Ugljanin i Zukorlić svojim delovanjem permanentno vrše destabiluzaciju” – ocenio je BOSS.

Ova novoregistrovana bošnjačka politička partija postavlja pitanje u čije ime Zukorlić “ruši francusko-nemački predlog o normalizaciji odnosa, inicijativom o tzv.zajednici bošnjačkih opština i tako nanosi trajnu štetu bošnjačkoj zajednici na Kosovu i državi Srbiji”.

Iz BOSS su poručili da će nastaviti da budu brana “ekstremizmu i radikalizmu ma od koga to dolazilo” i najavili su iniciranje razgovora sa drugim političkim parijama, udruženjima građana, sindikatima, nezavisnim intelektualcima, radi adekvatnog odgpvora Ugljaninu i Zukorliću “koji želi da nas vrati u devedesete”.

Posle potpisivanja sporazuma o saradnji, definisanog u 28 tačaka, između SDA Sandžaka i SPP, radi formiranja većine u novom mandatu Bošnjačkog nacionalnog veća, saradnja između dve partije se, očigledn, proširuje.

Minulog vikenda, Zukorlić je reako, da njegova i Ugljaninova partija pripremaju strategiju za osvajanje lokalne vlasti u Novom Pazaru, gde je na vlasti petnaest godina Sandžačka demokratska partija (SDP).

Prekomponovanje vlasti u Tutinu i Sjenici je mnogo jednostavnije. U Tutinu vlast predvodi SDA, a u Sjenici SPP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari