"Bože me sačuvaj, i sakloni, takvih mirotvoraca i 'nenasilnika'”: Boško Ničić pozvao građane da 26. maja idu za Beograd 1Foto: M.S. / Danas

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić pozvao je na Fejsbuku prijatelje, saborce i članove, i sve one kojima je Srbija, Timočka Krajina i Zaječar, kao i njihov nesumnjivi napredak, iznad svih političarenja i zlobnog podcenjivanja svega što se radi i gradi, da mu se do 21. maja, jave SMS porukom, na Viberu ili FB četu, da zajedno 26. maja odu za Beograd i “onima koji su marionete stranih obaveštajnih službi, i koji “truju” decu ideologijom bezumlja, pokažu da Srbiju ima ko da čuva, voli i poštuje”.

Prema njegovim rečima, zajedno sa dobronamernim i čestitim ljudima iz čitave Srbije, sliveni u masu dobra i svetlosti, učiniće da se razgrnu oblaci tame i zla koje nasiljem na ulicama, i “trovanjem” umova mladih generacija, nameću sitne duše kojima ništa nije sveto, a ponajmanje Srbija i njena budućnost.

“Jedina “biblija” pred kojom se oni kunu ispisana je zelenim ili ljubičastim novčanicama, rukama “kvintinih” hodočasnika, u kojoj doslovce piše “ako vas narod neće porobite narod silom i otmite vlast – mi ćemo vas priznati i podržati”. Ništa se silom ne može i nećemo im dozvoliti da nasiljem zaustave sve u ovoj našoj Srbiji ne libeći se da zbog svojih interesa zloupotrebljavaju i nevine dečije živote i njihove žrtve. Ovo nije politika, ovo nije poziv partijskog funkcionera i političara, ovo je poziv na razum čoveka koga je iskustvo u politici naučilo da prepozna kada se zlo, prerušeno u najblistavije odore, nadvije nad njegove sugrađane, narod i državu. Ovo je poziv oca i deke jednog predivnog dečaka da, zajedno, odbranimo budućnost naše dece i unuka, budućnost naše Srbije, od hordi onih kojima su “zelene šuške” stranih agentura pomutile razum”, poručio je Ničić, putem svog Fejsbuk profila.

On ističe da ovih dana, čim su objavili „njihovo dostojanstveno okupljanje“, počeli su preko svojih lokalnih čauša da ih plaše nekakvim svojim blokadama i nasilnim sprečavanjem da se slobodno kreću po Srbiji.

“Iza parole “Srbija protiv nasilja”, o Nebesa, vire glave onih koji su kamenjem jurišali na Narodnu Skupštinu, tukli ljude u kolima koji su jedino tražili da im se omogući da se slobodno kreću, motornim trsterama osvajali medije, a vešalima “kitili” trgove… Bože me sačuvaj, i sakloni, takvih mirotvoraca i “nenasilnika”. Naravno da su ove njihove pretnje samo pusti snovi najobičnijih kukavica koji su jedino hrabri sakriveni iza lažnih profila na društvenim mrežama”, ističe Ničić.

On kaže da hrabra i dostojanstvena Srbija, većinska Srbija vrednih i pametnih, politički neostrašćenih ljudi pokazaće svoje lice 26. maja, u glavnom gradu, ispred Narodne Skupštine.

“Neka nas Gospod Bog čuva, a ja vas očekujem kako bi smo, mirno i dostojanstveno, pokazali i bezumnicima i čitavom svetu da Srbiju ima ko da brani i čuva”, poručuje gradonačelnik Zaječara.

Nakon te objave, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić stavio je satnicu razgovora sa mesnim odborima stranke, ali je u komentarima jedan od građana Zaječara, upitao, šta se dobija sa tim odlaskom.

“Meni je nejasno da li bi time dali podršku vladajućoj stranci ili podršku Mitroviću i ostalim “elitnim” građanima Farme, Zadruge, Survaivera i ostalih …Meni zaista nije jasno ovo pozivanje na skup, nije mi jasna ni opozicija, ali sam svim srcem protiv ….., kriminalaca i ostalog šljama iz Zadruge”, poručio je on.

Ničić je na taj komentar, odgovorio sledeće:

“Šalje se poruka da Srbija neće i ne sme da stane da bi ološ, a ne narod izmanipulisan tragedijom, silom, bez izbora, došao na vlast. Rijaliti s…a sa ovim protestima i tragedijom veze nemaju. To je samo izgovor. Cilj “vođa” je nešto sasvim drugo. Čućete to 26. Maja, došli – ne došli”.

Odbornik opozicije u Zaječaru Uglješa Đuričković kaže da ga ne iznenađuju ovakve reči gradonačelnika Zaječara Boška Ničića.

“Ne iznenađuju me ovakve reči gradonačelnika. Nije prvi put da svoje političke protivnike naziva izdajnicima, nasilnicima, hordama, bezumnicima, još citirajući biblijske reči. Čak nije ni prvi put da svoj narod vređa pogrdnim imenima, ali sada je otišao korak dalje i ljude koji su mirno šetali protiv nasilja naziva zlim ljudima, sitnim dušama koje truju umove naše dece. Sve je to proizvod gneva prema sopstvenom narodu koji samo želi normalnu državu”, kaže Đuričković za Danas.

Prema njegovim rečima, upravo Ničić i njemu slični pozivaju na nasilje ovih dana kao i prethodnih deset godina, stvarajući atmosferu straha i nesigurnosti, i dele Srbiju.

“Ovoga puta bespovratno dele Srbiju, na državu protiv naroda i stvaraju sukob, a u toj borbi narod će se uzdignuti kao pobednik”, poručio je Đuričković.

Dragana Rašić, odbornica u lokalnom parlamentu, kaže za Danas, da samo može da konstatuje da ovako zapaljive govore, pune besa prema drugom i drugačijem, može da isprovocira veliko osećanje straha i želja da se odbrani pozicija moći.

“Moj ton je uvek bio i ostaće dostojanstven, kao i život kojim živim sa svojom porodicom, od profesorske i policijske plate. I nema lepše od toga što uveče na spavanje odlazim mirna i ustajem sa saznanjem da ne moram nikoga da mrzim po diktatu, niti da bilo kome pretim da bih sačuvala ono što imam. Boga ne pominjem, trudim se da u vrlini živim i stojim iza svake svoje izgovorene reči jer mi je niko nije niti “uvalio” niti naredio i to moji učenici osećaju. Evo, izvodim svoju prvu generaciju maturanata preponosna što sam imala prilike da učestvujem u formiranju Ljudi, sa velikim Lj… Ovim malim moralnim patuljcima, koji mrze i prolivaju svoju žuč po društvenim mrežama i po naredbi, poručujem – “Ljubav će, ipak, pobediti sve””, kazala je Dragana Rašić, za Danas.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari