Brnabić čestitala građanima Dan srpskoj jedinstva i nacionalne zastave: Praznik simbol naše težnje za slogom i zajedništvom 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljevic

Premijerka Ana Brnabić čestitala je danas građanima Srbije, Republike Srpske (RS) i „svim Srbima na čitavom svetu“ novouvedeni praznik Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Ona je u čestitki navela da je taj praznik „simbol naše težnje za slogom i zajedništvom svih koji žive u našoj zemlji, ali i onih kojima je Srbija u srcu i duši, ali su kilometrima daleko“.

„Ponosni smo na svoje pretke i istoriju, ponosni na svoju zastavu koja za nas nije samo komad obojene tkanine, već trobojna nit koja u neraskidivu zajednicu vezuje naše sugradjane iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Pod njom je ustanovljena suverena Srbija, i najsvetije slobode njenih gradjana“, navela je premijerka a preneo njen kabinet.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji je ustanovljen pre dve godine, obeležava se danas u Srbiji i Republici Srpskoj.

Vlade Srbije i RS odlučile su da taj praznik obeležavaju 15. septembra, na dan kada je, 1918. godine, u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front.

Centralna manifestacija biće održana u Bijeljini a uz najviše zvaničnike RS, proslavi će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari