Brnabić: Hvala Americi na doslednom stavu o potrebi da Priština ukine takse 1Foto: Beta /Vlada Srbije /Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić zahvalila je SAD i administraciji predsednika Donalda Trampa na „doslednom sprovođenu onog što kažu“ o potrebi da Priština ukine takse na srpsku robu, pozivajući Evropsku uniju (EU) da jasnije kaže koja je njena politika prema taksima.

„To je jedna potpuno transparenta i predvidljiva politika i ja se na tome zahvaljujem SAD“, rekla je Branabić, nakon polaganja kamena temeljca za stanove za pripadnike snaga bezbednosti, povodom vesti da su SAD uskratile finansijsku pomoć Prištini jer nije ukinula takse.

Ona je rekla da bi „volela i da EU nekako jasnije kaže koja je politika, konačno, prema ovim taksama“.

„Takse se tolerišu već duže od godinu dana iako predstavljaju jasno kršenje CEFTA sporazuma kao i kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koje je Priština potpisala sa EU“, rekla je Brnabić.

Ona je ocenila da će jasna politika, koju su prema taksama pokazale SAD, preduprediti sve ostale poteze koji mogu da dodatno podrivaju regionalnu stabilnost i regionalnu saradnju.

„Velika zahvalnost SAD na tome“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari