Brnabić i Varheji: Članstvo u EU znači dugoročni mir i prosperitet

Ostavite komentar


  1. Ovakvoj Srbiji nema mesta u EU. Sve su to igre bez granica. EU bi navodno htela Srb u Evropi, ali joj na pamet ne pada da je primi. Vlast bi takodje htela, zbog izbora, ali da zadrži despotiju. Nešto kao Koštunjavi, dobro može, kad ste navalili, ali po našim uslovima. Ne zna se ko je veči licemer.

  2. Izjava predsednice Vlade Srbije, citiram; »da je cilj da Srbija sve ključne reforme sprovede do 2024. godine kako bi se 2025. pridužila EU«, je malo previše optimistična, jer je do tada; 2025. godina manje od pet (5) godina, a Srbija je do danas otvorila samo 16 poglavlja, a zatvorila samo dva (2) poglavlja. Ako pogledamo timing ulaska Hrvatske u EU videćemo, da je pet (5) godina pre ulaska u EU Hrvatska imala 22 otvorena poglavlja i sedam (7) zatvorenih, kao i da je 30.06.2010. otvorila tri (3) zadnja poglavlaj i ista zatvorila 30.06.2011. Posle zatvaranja zadnjeg poglavlja sledilo je izjašnjavanje država članica EU o prihvatanju ulaska Hrvatske i to je trajalo dve (2) godine, pa je 01.07.2013. Hrvatska postala punopravna članica EU. Imajući to u vidu, da bi se Srbija 2025. pridružila EU morala bi do 2023. da otvori 18 poglavlja, odnosno prosečno devet (9) poglavlja godišnje, kao i da sva poglavlja zatvori do kraja 2023. godine.

  3. Naročito kada NATO i EU zarate sa Rusijom za račun Amerike. Biće mira samo ako tada i Brnabićka i Vučić budu sa Vulinom i Stefanovićem ispred svojih dobrovoljaca iz SNS u prvim redovima, umesto foteljama a narod u vojnim snagama sa naoružanjem da se bori za one koji su nas uništavali bombama. Rusija to nije i nije zaslužila nas protiv sebe.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.