Brnabić: Jeremić i ja znamo da je istina da se 2017. godine nudio da bude predsednički kandidat SNS-a 1foto FoNet Milica Vučković

Vuk Jeremić i ja znamo da je istina da se 2017. godine nudio da bude predsednički kandidat Srpske napredne stranke, izjavila je danas za TV Pink premijerka Ana Brnabić i ocenila da je sada zanimljivo da gledati kako jedan čovek laže celu naciju, što je paradigma ponašanja opozicije.

Brnabić tvrdi da je 2017.godine sa Jeremićem razgovarala tokom foruma u Beču i da je u noći između 10. i 11. novembra o tome obavestila tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića.

Kako je precizirala, Vučića je informisala o tom razgovoru, jer je Jeremić predložio da on bude predsednik, a da Vučić ostane premijer i da zajedno rade u timu.

„Rekao je da podržava politiku Vučića i da je to najbolji kurs za Srbiju“, prepričala je Brnabić, koja smatra da Jermić sada „brutalno laže“.

Prema njenim rečima, Jeremić je tražio podršku Vučića i da bi postao kandidat za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija.

„Njima je Vučić uvek dobar kda im nešto treba, i najviše na svetu bi želeli da ih Vučić odabere u svoj tim ili da ih podrži za nešto kako bi imali neku vlast. I to nije tako samo sa Vukom Jeremićem“, rekla je Brnabić i dodala da je „tako i sa tajkunskim medijima“.

Moramo sačuvati mir

Kosovski premijer Aljbin Kurti želi nestabilnost, a mi stabilnost, izjavila je Brnabić i naglasila da Srbija ima šta da ponudi građanima, da ima perspektivu i da mora da sačuva mir.

Brnabić je prenela da joj predsednik Srbije Aleksandar Vučić često govori da je „najlakše neodgovorno paradirati oružjem“ i pokušavati da pokažete koliko ste jaki.

Osvrćući se na usmeni dogovor koji su Vučić i Kurti postigli o ličnim dokumentima, ona je naglasila da to nije nikakvo priznanje Kosova.

Kako je objasnila, Vučić je morao da „izvlači kestenje iz vatre“ pomoću sporazuma iz 2011. godine kako bi sačuvao državnost Srbije na Kosovu i Metohiji.

„Albanci insistiraju da se primeni sporazum iz 2011. godine, a ne žele primenu sporazuma iz 2013. godine, što govori u čiju korist je koji sporazum“, zaključila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari