Brnabić na čelu delegacije od 4. do 8. novembra u poseti Kini 1Foto: Beta (Arhiva)

Premijerka Srbije Ana Brnabić predvodiće državnu delegaciju od 4. do 8. novembra u poseti Kini gde će učestvovati na drugom kineskom međunarodnom uvoznom EKSPO (The China International Import Expo) sajmu u Šangaju, a sastaće se i sa kineskim predsednikom Si Đinpingom sa kojim će razgovarati o daljem razvoju odnosa dve zemlje.

Brnabić će se obratiti na ceremoniji zvaničnog otvaranja sajma i obići ekonomski paviljon Srbije, a sastaće se i sa  rukovodstvom HBIS Groupe, kompanije Huavei, kao i Kineske banke, i održati predavanje na Šangaj Đao Tong Univerzitetu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kako se u saopštenju navodi, Brnabić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež govoriće na otvaranju Srpsko-kineskog poslovnog foruma u Šangaju. U okviru foruma biće potpisan Memorandum o razumevanju Kancelarije za IT i eUpravu Vlade Srbije i kineske kompanije Huavei.

Delegacija Srbije u Kini će posetiti i grad Hangdžou, gde će se premijerka Brnabić sastati sa predstavnicima provinicije Džđang i posetiti kompaniju Alibaba i visoko-tehnološki park.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari