Brnabić na sastanku s Alijevim: Uložiti napore da se poveća robna razmena Srbije s Azerbejdžanom 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljevic

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u Beogradu da je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se robna razmena povećala, jer postoje „značajno veći potencijali od onih koji se trenutno koriste“.

U razgovoru sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim kji je s delegacijom svje države u poseti Srbiji, Brnabić je rekla da je u 2021. godini ostvaren rekordan obim robne razmene u proteklih 10 godina.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, posebne potencijale u tom pogledu Srbija vidi u oblasti poljoprivrede.

Brnabić i Alijev saglasili su se da je jedan od najvećih izazova današnjice sigurno snabdevanje energentima i da je zato od izuzetne važnosti formiranje međudržavne radne grupe za energetiku koja će se baviti konkretnim aranžmanima o snabdevanju Srbije azerbejdžanskim energentima.

Brnabić je zahvalila gostu zbog podrške njegove države teritorijalnom integritetu Srbije, a Alijev istakao da Azerbejdžan ostaje čvrsto na stanovištu da su u međunarodnim odnosima nedopustivi dupli standardi prema teritorijalnom integritetu bilo koje države.

Predsednik Alijev rekao je da je zadovoljan današnjim potpisivanjem niza sporazuma Azerbejdžana i Srbije o saradnji u više oblasti koji će značajno unaprediti bilateralne odnose.

Na sastanku u Palati Srbija bili su i ministar spoljnih poslova Ivaca Dačić, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari