Brnabić: Nenad Popović bolje da se bavi svojim poslom 1Ana Brnabić Foto: Fonet/Nenad Đorđević (arhiva)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je ministar Nenad Popović svojom izjavom o gej ljudima i natalitetu uvredio jedan broj građana Srbije za koje radi i koji ga plaćaju i poručila mu da bi bilo bolje da se bavi svojim poslom, a ne da u javnosti iznosi stavove za koje ga niko ne pita.

Brnabić je novinaraima rekla da Popović kao ministar za tehnološke inovacije treba da se trudi da deca ostanu u
Srbiji, a ne da se bavi time ko su im roditelji.

„Volela bih da se moji ministri bave svojim poslom, a ne da iznose stavove za koje ih niko nije pitao“, odgovorila je
Brnabić upitana o izjavi Popovića na konferenciji za novinare u Beogradu povodom Svetskog pozorišnog kongresa. Brnabić je objasnila da nije u četvrtak odgovorila na izjavu Nenada Popovića, jer ne želi da „reaguje na prvu loptu“, ali je najavila da će razgovarati sa njim u četiri oka kako bi probala „da razume njegovu izjavu“.

„Mislim da je Popović pomešao sve teme u svojoj izjavi“, ocenila je Brnabić i konstatovala da nema uzročno posledične veze između seksualne orijentacije i nataliteta.

„Natalitet i to da li ste gej ili niste nema nikakve veze“, podvukla je Brnabić i istakla da i gej ljudi imaju reproduktivne organe i da im nikakav ministar niti vlada na ovom svetu ne mogu odrediti da li će imati decu.

Da probamo da stavimo tačku na tu za mene neverovatnu temu, nastavila je Brnabić i najavila da će „probati da zamoli ministarku Slavicu Đukić Dejanović da pojedinačno objasni ministru da natalitet nema nikakve veze sa tim da li je neko gej ili nije“.

Na pitanje da li doživljava kao neuspeh to što je Savet Evrope pokrenuo postupak protiv Srbije zbog neispunjavanja
preporuka GRECO u borbi protiv korupcije, Brnabić je odgovorila da Vlada Srbije veoma ozbiljno uzima preporuke
tog antikorupcijskog tela.  Brnabić je rekla i da je vladina komisija za odobravanje zaposlenja donela odluku o zapošljavanju na aerodromu u Nišu i da ne zna kako je Nišlije još nisu dobile.

http://

 

Podsetimo, zbog ovog tvita Gej lezbejski info centar podneo je pritužba protiv ministra Popovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari