Brnabić obećala radnicama EPS-a povećanje plata od šest odsto, predstavnici sindikata smatraju da povećanje nije dovoljno 1foto (BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će plate radnicama Elektroprivrede Srbije biti povećane za šest odsto, a predstavici Sindikata EPS – Kolubara ocenili su da je to dobra vest, ali da povećanje nije dovoljno, pa će razgovori biti nastavljeni naredne nedelje.

Brnabić je, kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, poručila da je Vlada danas usvojila predlog rešenja o davanju saglasnosti na trogodišnji program poslovanja EPS kojim će plate biti uvećane za šest odsto.

Predstavnici sindikata EPS – Kolubara ocenili su povećanje kao dobru vest, ali i istakli da to nije zadovoljavajuće rešenje za osnovni zahtev jutrašnjeg protestnog skupa radnika Kolubare, održanog na Tamnavi-Istok, a to je veći rast zarada od planiranog.

Premijerka je predložila nastavak razgovora tokom sledeće nedelje, posle konsultacija sa nadležnim ministarstvima i dodala da su vrata Vlade Srbije uvek otvorena za razgovor sa predstavnicima Sindikata EPS – Kolubara.

Brnabić je naglasia da je proteklih godinu dana najbolje pokazalo koliko je energetski sektor bitan za svaku državu i da će se njegova važnost, u izazovnim geopolitičkim okolnostima, sa godinama samo uvećavati.

Ona je ponovila rešenost države za nastavak ulaganja u energetiku, unapređenje proizvodnje, uvećanje kapaciteta i naravno poboljšanje uslova rada za sve radnike, ocenivši da se sve to mora rešavati sistemski i prema planu, a nikako stihijski.

Predstavnici Sindikata EPS – Kolubara su zahvalili premijerki Brnabić na izdvojenom vremenu i spremnosti da ih sasluša i čuje probleme sa kojima se suočavaju, te su obe strane izrazile zadovoljstvo što će razgovori u ovom i sličnim formatima biti nastavljeni sledeće nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari