Brnabić: Ocene nemačkog ambasadora u prištini postojane koliko i Deda Mraz 1Foto: RTS/Printscreen

Premijerka Srbije Ana Brnabić nazvala je danas „nečuvenom“ i „zabrinjavajućom“ izjavu ambasadora Nemačke u Prištini Jorna Rodea da su barikade na severu Kosova nelegalne i da bi ih trebalo ukloniti „što pre“ jer dolazi Božić, a za ocene nemačkog diplomate rekla da su „postojane isto koliko i Deda Mraz“.

„Ambasadore, razjasnite: vaš Božić ili naš? Samo da znamo“, napisala je Brnabić na Tviteru i sarkastično dodala kako pretpostavlja da je ambasador „zabrinut da li će Deda Mraz uspeti da prođe“.

Ona je poručila da su barikade tu zbog (uhapšenog bivšeg poliicajca) Dejana Pantića i pitala ambasadora Rodea da li je svesan da pantićeva porodica 11 dana nije razgovarala sa njim i da niko, uključujući Euleks, ne zna gde se on zapravo nalazi.

„Gde je to drugo moguće nego u Kurtijevom getu“, pitala je Brnabić.

Ona je istakla da Srbi na barikadama traže osnovna ljudska prava i vladavinu prava i pitala da li misli da Srbi više vole da budu na barikadama nego u svojim domovima tokom svoje slave ili Božića ili će ih isterati da bi imali miran i srećan Božić.

Brnabić je istakla da je Rode rekao da su barikade nelegalne i pitala da li je legalno kidnapovari ljude i držati ih na nepoznatoj lokaciji 11 dana.

„Zar vas ovo ne muči? Ako ne, Deda Mraz vam možda neće doneti poklon“, poručila je Brnabić.

Ona je ocenla da su Riodeove izjave, osim ako nije „loše interpretiran ili je imao moždani udar pred intervju“ „duboko zabrinjavajuće“, jer se eksplicitno preti Srbima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari