Brnabić odgovorila koliko bi joj trajalo 40.000 dinara: „Nekoliko dana, pretpostavljam“

Ostavite komentar


  1. Колика је плата премијерке? Рецимо 150000? Ако 40000 траје неколико дана, како изгура цео месец?

  2. Potrajalo bi joj „nekoliko dana“ uz sve što inače ne plaća i nema kao trošak: prevoz, stanarina (kredit za stan), računi (infostan, telefon, internet, struja), ishrana. Kako sve liči na Francusku pred pad Bastilje.

  3. ne plaća,stan,registraciju,benzin,drumarinu,struju,putuje džabe još dobija dnevnice,
    sva je na našoj grbači dok se narod ne,,okrene,,

  4. Mislim da zasluzujete ovakav mediokritet na vlasti u skladu je sa vasim sheep mentalitetom.

  5. Opet prosipanje magle.Šta se moglo kupiti pre jedanaest godina za 150 € s šta danas za 350€ to je ključno pitanje.

  6. Za 150 eur se više moglo kupiti nego za vaših sadašnjih 350 eur.
    Lako je svaljivati sve na,, bivše“, taj izgovor ste potrošili, narod ne intresuje kako je loše bilo nekad nego kako nam već godinama pravite još gori standard pod izgovorom,, šta su oni bivši uradili“.
    Imajte bar malo obraza da se prihvatite odgovornosti za svoje postupke

  7. Ova se podsmeva jadnim radnicima iz svoje super luksuzne vile na Dedinju. Ono sto je za nju zezanje, za njih je realan zivot. Rmbace da bi preziveli par dana, a sta sa ostatkom meseca?! Zato mnogi i ne rade. Dzaba im da rade kad ne mogu ni da prezive od tog rada.

  8. Ova naša premijerka ne zna ništa, ona vodi zemlju a nema predstavu o osnovnim relacijama u zemlji

  9. Volela bih kada biste malo ozbiljnije pristupali obradi teksta. Ako je premijerka rekla: „To su neke teme koje su mi važne, za koje smo se mi toliko borili, i to je nekako svrha našeg bavljenja politikom. Ovo je rast minimalne zarade“, što je očigledna glupost i nikakva izjava, šta će ona u Danasu? Zašto moram da pristajem na kompromis da bih bila informisana? Izbrisala sam portal RTS, Novu, ostali ste mi N1 i vi. Hoću da verujem i dobre novinare, da li je moguće da ih ni kod vas više nema?

  10. Pa kada se posmatra kako nam odgovara sve je mnogo lepse. Premijerka iznosi podatke kako joj odgovaraju tano je da je minimalac veci ali i to da su i cene vise vece pa je onda minimalac manji,tacno je da je smanjena nezaposlenost ali je tacno i to da kako kaze statistika ima nas 700 000 manje u poslednjih 10 godina pa dali je nezaposlenost smanjena zbog zaposljavanja ili zbog smanjenja stanovnika pa shodno tome treba uzeti sve sa rezervom jer vklast je sklona manipulacijama nazalost malo je istine.

  11. Umesto stranih fabrika,drzava je trebala da pomaze domace firme I proizvodjace.Oni su dobili jeftinu radnu snagu a drzava ih pomaze.Tu nema logike.Zato mladi I strucni odlaze.Ekonomiju treba da vode dobri ekonomisti a ne politicari.Ima puno pametnih Ali ih ne slusaju.Bar da ih uzmu za savetnike.

  12. …pa pre 11 godina sa minimalcem se lepo živelo,danas se desetak dana životaria ostalih dvadeset ,,,umire,,,

  13. Kako preziveti sa 35000-40000 din. To njih ne zanima jer oni pomazu privatnike a ne obicne radnike. Sramota.

  14. A pre 11 god mnogo više se moglo kupiti za 150 e nego sad za 350 e jer din sve bezbedniji a cene rastu inflacija raste to je obećani bolji život oni ne žive u realnosti svi motke u ruke i van gr isterati kriminalce lopove mafiju

  15. Da li je moguce da izgovori ovako nesto?Pa minimalac od 40.000.- je neverovatan uspeh njene Vlade i velikog vodje.

  16. Pa minimalna zarada u zemlji gde osnova privrede je motanje žice između dva eksera, nikako ne može biti veća. To je nama naša borba dala…pa dođosmo da je Prajd manifestacija važnija od pitanja, kako će penzioneri kupiti ogrev za predstojeću zimu, kao i zaposleni sa minimalnim zaradama.

  17. Pa onda evo tebi mojih 40 000 din a ti meni daj tvoju platu…ja cu onda sa tvojom platom izdrzati par dana

  18. Neka premijer kaze koje su cene nekih proizvoda bile 2012 a koliko 2022 a ne samo rast minimalca

  19. Dala bi joj ja 20.000 din. mesečno da vidi kako živi većina ljudi, a ne taj luksuz za par dana od 40.000 din

  20. Da,sa 40 nekoliko dana…a penzioneri sa 15-20 hiljada ceo mesec.Bravo za „premijerku“!Samo…vreme je čudo.Dodje jednom sve na naplatu.Ništa ti i ostali lopovi nećete poneti sa sobom.Jednog dana…

  21. Moj sin sa nešto više od 40000din izdržava cetvoroclanu porodicu,radi sa srednjom školom u ZCV

  22. Kako ima obraza da da ovakvu izjavu,dok mi obicni smrtnici jedva prezivljavamo uz ogroman rad i trud

  23. Dokle se vise podvlace crte i paralele izmedju dve vlasti? Alo bre ljudi vekna hleba 2012 je bila 35-40 rsd. U proteklih 10 godina sve se srazmerno povecalo a cene rapidno idu na vise. O republickom proseku neto zarade na nivou Beograda i beogradskog pasaluka to necu ni da konentarisem.

  24. Ako hoćete da vidite realno kolika vam je plata, onda je pretvorite u naftu koja je najmerodavnija, a ne u evro. Cene prate naftu, zato i rastu, a evro je isti već duže vreme. Pa vidite kolika vam je plata bila pre 10-12 godina, a kolika je danas.

  25. Svi koji izglasaju minimalnu cenu treba i oni mesečno da primaju toliko pa bi shvatili kako većina gradjana živi.

  26. Nema veze što narod prima minimalac važno je da su oni samo sebe obezbedili. Koga bre briga za narod. Nas se sete kada treba da se glasa. Niko ne pominje firme gde i te minimalne plate kasne po nekoliko meseci.

  27. Premijeru,sto ne kazes kolke su bile cene benzina i dizela 2012, a kolike su sad,pa sta onda uporedjujes minimalac onda i sad,zaludjujes ovaj napaceni narod,sramota

  28. Restrikcije su počele samo je nisu obavestili. Struju isključuju po osam sati, ali menjaju se sela i delovi grada, ali je svakodnevno negde isključenje. Samo sto ne objavljuju. U Smederevu je tako.

  29. I meni 40 hiljada traje nekoliko dana,samo je razlika što nema posle,jer kad sve rasporedim ništa ne ostane.Sa mojim fakultetom koji sam časno završila,preživljavam a to(Ana) živi.

  30. Za ovu izjavu o 40000 dinara svim srcem njoj i njenoj supruzi(ahahaha)želim da kad padnu sa vlasti do kraja života imaju 40000 dinara godišnje(ne mesečno)

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.