Brnabić: Opozicija želi da izbaci sa liste Vučićevo ime, jer ne može da ga pobedi 1foto FoNet Milica Vučković

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da opozicija želi da izbaci sa liste ime Aleksandra Vučića, jer je svesna da ne može da ga pobedi.

Premijerka je, odgovarajući na pitanja novinara u Kruševcu, za jednog poslanika sa liste „Mi glas iz naroda“ rekla da „nije sigurna da li je normalan“.

Brnabić je rekla da bi bilo fer da opoziciona lista na narednim izborima nosi naziv „Nasiljem protiv Srbije“ i da u svom imenu ima „prezimena Šider, Šenah i Mihael Rot“, dok bi naprednjaci trebalo da izađu pod imenom „jednog Srbina Aleksandra Vučića“.

Premijerka je ponovila da je ključno pitanje za opoziciju da ukloni Vučićevo ime iz naziva liste, iako je to kako kaže, uobičajeno u svetu, da predsednik države daje ime lokalnim listama koje podržava i da to rade predsednici u Nemačkoj, Francuskoj i SAD.

„Oni znaju da ne mogu da pobede nijednu listu, kakva god ona bila, ako nosi ima Aleksandra Vučića, i onda misle ako ne možete da ga pobedite vi ga diskvalifikujte, tako oni misle da funkcioniše demokratija“, rekla je Brnabić.

Za poslanika sa liste Mi Glas iz naroda Borislava Antonijevića premijerka je rekla da nije sigurna da li je normalan, pošto je izjavio da je SNS podlegao pritisku Zapada i ide na nove izbore.

„Neverovatno da je to neko sa te liste mogao da kaže, posebno on koji rekao da ne žele koaliciju sa listom ‘Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane’ i da je došlo vreme da se prave neprincipijelne koalicije. A Vučić je rekao da politika nije matematika i da bi takav legitimitet bio upitan“, rekla je Brnabić.

Ponovila je da je SNS imala većinu nakon decembarskih izbora, ali da se za nove izbore opredelila na molbu Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari