Brnabić poručila Ćuti da je mogao da deli letke na recikliranom papiru 1Printskrin, Zajedno Moramo

„Svi građani su bili svedoci toga da smo dobili letke Pokreta zelenih ili kako se već zovu. Velika koalicija malih stranaka. Dobili smo letke na sjajnom papiru, koji je najgori za životnu sredinu, nisu se potrudili da makar bude reciklirani papir. Za taj papir morali ste da posečete ne znam koliko drveća”, poručila je premijerka Ana Brnabić, Aleksandru Jovanoviću Ćuti koji je na početku sednice parlamenta podelio ministrima letke podsećajući ih na narodnu inicijativu o zabrani eksploatacije litijuma.

Ona je pročitala na koji način sve može da se sačuva životna sredina, a jedan od njih, kako je istakla, upotreba recikliranog papira.

“Želim da ukažem na izuzetno važan predlog zakona koji smo poslali skupštini, a tiče se zaštite životne sredine. To je Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o zajmu između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Tim zakonom se povećava obim mera za unapređenje energetske efikasnosti, između ostalog, planira se ugradnja solarnih panela kod domaćinstava”, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da je vrednost tog sporazuma 44,9 miliona evra.

“Ekolozi, lažni ekolozi su glasali ili protiv ili nisu glasali uopšte, ali nisu glasali za. Građani mogu jasno da vide o kakvim je licemerju reč samo u ovih 15 minuta”, istakla je premijerka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.