Brnabić: Postoji li neka razlika između Miketića i Dačićevih socijalista 1Printskrin TV Prva

Ana Brnabić, premijerka Srbije i poverenica SNS za Beograd, kritikovala je ponašanje člana koalicione partije SPS-a Ivice Dačića i uporedivši to sa slučajem Đorđa Miketića iz opozicione liste Srbija protiv nasilja.

Tokom gostovanja Ane Brnabić na TV Prva dva puta je pušten snimak objavljen na Instagramu Aleksandra Vučića u kome Dejan Dimitrijević, član SPS iz Blaca, peva „Vučiću, pederu“.

To je plan i program opozicije, poručila je Brnabić, a na primedbu novinarke da se SPS oglasila i saopštila da je Dimitrijević isključen iz stranke i razrešen, Brnabić se pozvala na izveštavanje medija.

Ako je verovati tajkunskim medijima, N1 javlja da nije isključen iz stranke, ako je verovati (Draganu) Šolaku, verujem da tajkunski mediji to znaju, šta saznaju po kuloarima, on (Dimitrijević) je 30 godina član SPS-a, rekla je Brnabić.

To me podseća dosta na prethodni incident sa (Đorđem) Miketićem, on je isključen iz kampanje, a nije isključen sa liste, gde je 29. i biće u  (beogradskom) parlamentu, a možda ako pobede, biće i vršilac funkcije u zakonodavnoj ili izvršnoj vlasti. Ovaj (socijalista) deluje da još nije ni isključen iz stranke, navela je Brnabić.

Hajde da se ne lažemo, kao da postoji neka razlika između njih, šta pričaju mnogi i (Vladimir) Zagrađanin i (Igor) Braunović, to vam je tako, to je politika, razumem da smo mi sami protiv svih, rekla je Brnabić i produžila izlaganje navodeći da će ako pobedi lista SNS Srbija ne sme da stane, prosečna plata biti 1400 evra, penzija 600 evra, minimalac 650 evra.

Prethodno je opširno govorila o slučaju Miketića, navodeći da je nedostojno ponašanje narodnog poslanika na privatnom snimku koji je objavljen, posebno ističući da se u kadru vidi i droga, i ističući da pristojna i normalna Srbija ne sme da konzumira drogu.

Brnabić je pomenula i da Branko Ružić, funkcioner SPS, ne želi eksplicitno da osudi ponašanje Miketića, nakon što je novinarka pročitala deo Ružićevog intervjua.

Ocenila je da je Ružić, koji stalno daje intervjue za tajkunske medije, dao intervju kakav bi dao i Dragan Đilas, što je za nju posebno poražavajuće jer je bio ministar prosvete u njenoj vladi.

„Miketić razmenjivao sadržaj sa svojim drugarima“

Premijerka Srbije rekla je i da opozicija optužuje predsednika Aleksandra Vučića zbog privatnog snimka kandidata za poslanika na listi „Srbija protiv nasilja“ Đorđa Miketića, a da je snimak zapravo procureo zato što je Miketić razmenjivao taj sadržaj „sa svojim drugarima“, pa ga je neko od njih objavio.

„Ko je kriv što se Miketić snima sam sa drugarima, što se drogira, što priča da će to platiti novcem građana Srbije“, upitala je Brnabić.

Ona je negirala da je snimak procureo iz državnih bezbednosnih struktura.

Branbić je rekla da niko iz opozicije nije osudio Miketićevo ponašanje na snimku, na kom se, prema njenim rečima, vidi da koristi narkotike.

„Niko nije to osudio“, rekla je Brnabić.

Komentarišući snimak na kome funkcioner Socijalističke partije Srbije iz Blaca peva pesmu uvredljive sadržine o Vučiću, Brnabić je i tu stranku označila kao opoziciju, ponavljajući da „opozicija nema plan i program“, već samo „mržnju prema Vučiću“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari