Brnabić razgovarala sa Žofreom o reformama i evropskom putu Srbije 1Foto:(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa novim šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žofreom o reformama u oblastima vladavine prava, ekologije i ekonomije i o borbi protiv korona virusa.

Brnabić i Žofre su razgovarali i o slobodi medija, odnosu prema civilnom društvu i međupartijskom dijalogu vlasti i opozicije uz posredovanje Evropskog parlameta, saopštila je Vlada Srbije.

Žofre je, kako se u saopštenju navodi, čestitao na postignutim ekonomskim i privrednim rezultatima i naglasio da se raduje zajedničkom radu s Vladom radi ubrzanja puta Srbije ka EU, posebno u domenu vladavine prava, zaštite životne sredine, digitalne agende i povezivanja.

Brnabić je rekla da je punopravno članstvo u EU ključni spoljnopolitički prioritet Srbije, i navela da Vlada radi na tome da tokom slovenačkog predsedavanja Uniji otvori dva klastera u pristupnim pregovorima, navodi se u saopštenju.

Ona je pozdravila usvajanje Ekonomskog i investicionog plana EU i predlog za uvećanje finansijskih sredstva u okviru IPA fondova.

Brnabić je rekla da Srbija vodi borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije na transparentan način i dodala da jačanje ekonomije ostaje jedan od najvažnijih ciljeva Vlade, stoji u saopštenju.

Ona je, kako se navodi, poželela dobrodošlicu novom ambasadoru EU, rekavši da predstoji mnogo zajedničkog rada na ostvarenju postavljenih ciljeva i da je u potpunosti otvorena za sve predloge i sugestije kako bi rezultati bili ostvareni na što efikasniji način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari