Brnabić sa predsednicom EBRD o saradnji u strateškim projektima 1Foto: FoNet/ Marko Dragoslavić

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala se danas sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odil Reno-Baso o saradnji na strateškim projektima, posebno u oblasti naučne i inovacione infrastrukture.

Pored proširenja naučno-tehnoloških parkova u Čačku i Nišu, planirana je izgradnja novog i u Кruševcu, saopštila je vlada Srbije.

Premijerka je predstavila planove i za izgradnju BIO4 kampusa, jedinstvenog centra koji će integrisati visokoškolske i naučno-istraživačke ustanove sa privredom, kao i kapacitete i aktivnosti u oblasti veštačke inteligencije i mogućnosti koje pružaju za razvoj domaće privrede.

Tema razgovora bila je i program dualnog obrazovanja koji je jedan od najvažnijih prioriteta vlade u oblasti obrazovanja.

Predsednica EBRD Reno-Baso i direktorka Кancelarije za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić potpisale su Memorandum o razumevanju o nastavkou saradnje i podrške koju EBRD pruža učešću privatnog sektora u obrazovnim procesima i većim učešćem kompanija u programu dualnog obrazovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.