Brnabić sa predstavnicom Indije: Odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Predsednica VladeSrbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa specijalnim izaslanikom predsednika vlade i državnom ministarkom u Ministarstvu spoljnih poslova Indije Menakši Leki, koja u Beogradu učestvuje na sastanku na visokom nivou posvećenom obeležavanju 60. godišnjice osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja

Brnabić je izrazila zadovoljstvo zbog dolaska indijske delegacije, posebno imajući u vidu ulogu i značaj Indije u tom pokretu.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta srpske premijerke, sagovornice su potvrdile u razgovoru da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski, a Ana Brnabić izrazila je zahvalnost Indiji na principijelnom stavu po pitanju Kosova i Metohije i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

U razgovoru je zaključeno da postoji više strateških oblasti u kojima se saradnja dve zemlje može unaprediti, uključujući poljoprivredu, energetiku, trgovinu i kulturu, a Srbija je takođe zainteresovana za unapređenje saradnje u oblasti filmske industrije.

Govoreći o značaju kulturne saradnje, državna ministarka Leki rekla je da je posebno važno da obe zemlje rade na boljem međusobnom upoznavanju društava i kultura, što će doprineti još boljem povezivanju.

Predsednica Vlade Srbije zahvalila je državnoj ministarki na podršci Indije u nabavci vakcina protiv kovid-19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari