Brnabić: Saradnja sa Savetom Evrope u reformskom procesu izuzetno značajna 1Foto: FoNet/Vlada Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa generalnom sekretarkom Saveta Evrope Marijom Pejčinović Burić da je saradnja sa ovom organizacijom u reformskim procesima izuzetno značajna za Srbiju, pre svega kroz podršku na polju vladavine prava, demokratizacije društva i unapređenja ljudskih prava.

Predsednica vlade istakla je da Srbija nastavlja sa sprovođenjem reformi u okviru pristupanja Evropskoj uniji u oblasti vladavine prava, pravosuđa, unapređenja medijskih sloboda i izbornih uslova, saopšteno je iz kabineta premijerke Brnabić.

Istakla je da očekuje da će oblasti kao što su vladavina prava, zelena tranzicija i nastavak saradnje sa Venecijanskom komisijom na setu pravosudnih reformi, biti nastavljene istim intenzitetom i u narednom sazivu vlade.

Generalna sekretarkačestitala je Srbiji na reformama koje je postigla u domenu pravosuđa, koje predstavlja, kako je objasnila, i najvažniji reformski korak i ključnu tačku u vladavini prava i unapređenja svih segmenata društva, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari