Brnabić: Sve priče o biračkom spisku demantuju zahtev opozicije za održavanje hitnih izbora 1Foto: Beta/Milan Ilić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je jutros da sve što opozicija priča o neurednim biračkim spiskovima, prevarama, zloupotrebama i mahinacijama na izborima „demantuje“ to što su tražili da se izbori održe hitno, do kraja decembra prošle godine.

„Da su oni imali bilo kakve probleme, nepoznanice, da su mislili da postoje bilo kakve nejasnoće ili mahinacije sa biračkim spiskom, pa ne bi zahtevali hitne i brze izbore“, rekla je Brnabić za televiziju Prva.

Prema njenim rečima, protesti opozicije dešavali su se nakon svakih izbora.

„Nakon bukvalno svakih izbora mi smo imali njihove leleke da je nešto pokradeno, da su bile neke mahinacije i na kraju to samo prođe. Ne mogu da budu pokradeni izbori gde vi imate razliku od milion glasova između liste ‘Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane’ i liste ‘Srbija protiv nasilja'“, ocenila je ona.

Brnabić je navela da je opozicija „zakukala Briselu, Berlinu i Vašingtonu“, zahtevajući međunarodnu istragu o izbornom procesu u Srbiji.

„To je zapravo umanjivanje ili poništavanje suvereniteta sopstvene države. To je još jedna stvar koja nigde ranije nije viđena“, kazala je Brnabić.

Prema njenim rečima, „opozicija se raduje jer je na jedvite jade ubacila temu izbora na današnju sednicu Evropskog parlamenta“.

„Izbori u Srbiji su praktično jedna podtema čitave današnje debate u Evropskom parlamentu. Toliko je to njihov veliki uspeh“, ocenila je Brnabić, dodajući da je rasprava o svemu vezanom za izbore dobrodošla, ali je zatražila da se čuje i druga strana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari