Brnabić: U bliskoj budućnosti saznaćemo ko stoji iza protesta ispred Predsedništva 1foto FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da ne zna u ovom trenutku ko stoji iza nedavnog protesta ispred Predsedništva, ali je, kako kaže, prilično sigurna i veruje da će to saznati u bliskoj budućnosti.

„Ovi što sebe proglašavaju patriotama krenuli su puškom, pozivajući se na drugu državu, na predsednika Aleksandra Vučića koji je jasno rekao u Skupštini da neće priznati Kosovo kao nezavisno i da je crvena linija članstvo Kosova u Ujedenjenim nacijama. Da li su zato izašli na ulicu“, rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je rekla da su neke parlamentarne stranke pozivale na te proteste, a „danas racionalizuju poziv na ubistvo predsednika Vučića i nasilno rušenje legitimnih vlasti“.

„Oni su predalli sve što su mogli drugima, čak i da im nisu tražili, predali su da bi se umilostivili nekom zbog svojih ličnih pozicija kao što je, na primer, biti predsednik skupštine Ujedinjenih nacija“, rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, takvi su pustili albanske teroriste iz zatvore, nisu ništa uradiili za vreme pogroma srskog naroda na Kosovu, niti kad je proglasilo nezavisnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari