Brnabić u Gruziji 17. jula na samitu Partnerstva za otvorenu upravu

Ostavite komentar


  1. Prethodno, valjalo bi ta cenjena premijerka odgovori na predstavke građana koje ukazuju na nezakonit i pristrasni rad starešina državnih organa koje postavlja Vlada, naročito imajući u vidu da je predstavka i odgovor na istu kada se traži, ustavna kategorija. Takođe, činjenica je da Vlada, a prethodno ni sama Premijerka koja je bila i resorni ministar za drž.urpavu, ništa nije preduzela u vezi sa obavezom sprovođenja Nac.strategije za borbu protiv korupcije 2013-20018 poglavlje: Prevencija korupcije, gde se ukazuje na zloupotrebe tj. koruptivne aspekte zapošljavanja u javnoj upravi. Naravno, retifikovana UN Konvencija protiv korupcije u Poglavlju: Prevencija korupcije upravo obavezuje zemlje potpisnice na dosledno poštovanje principa vladavine prava, nepristrasnosti i profesionalnih zasluga pri zapošljavanju, kao i uvođenje kr.dela neosnovano bogaćenje, što nije slučaj u Srbiji. Toliko o reformi javne uprave.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.