"Nismo imali vremena za više": Brnabić o rekonstrukciji u Ribnikaru 1foto FoNet Ana Paunković

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je početak školske godine u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, u kojoj je 3. maja učenik ubio deset osoba, devet đaka i radnika obezbeđenja, protekao dobro i dodala da je u toj školi tokom leta završena „manja“ rekonstrukcija.

„Nije to u potpunim standardima onoga kako mi sada radimo rekonstrukciju škola. Mi, inače, menjamo sve, zaista to bude nova škola u starim konturama. Mi to nismo mogli da stignemo, zato što smo imali samo dva meseca, u ‘Ribnikaru’, ali nam je bilo važno i dogovorili smo se to sa Savetom roditelja i obećali i nastavnom kadru da ćemo tu ‘malu školu’ u (Ulici) Svetozara Markovića srediti i ona zaista sada mnogo drugačije izgleda“, rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Podsetila je da su prosvetnim radnicima i medicinskim sestrama, od juče plate veće za 5,5 odsto, kao i da će od januara 2024. biti povećane za dodatnih 10 odsto, navodeći da će tada plata vaspitača, učitelja, nastavnika u osnovnim i srednjim školama biti 87.000 dinara, a medicinskih sestara više od 80.000 dinara.

„Mi smo potpuno svesni da te plate moraju biti još mnogo veće i mi imamo to u vidu. I ako se borimo za ekonomski rast naše zemlje, mi se tako borimo i za dodatni održivi rast plata i penzija“, kazala je Brnabić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari