Brnabić: Važno na referendumu glasati "da" kako se politika ne bi mešala u sudstvo 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Mislim i verujem da će građani nagraditi na izborima rad i rezultate, ocenila je večeras premijerka Srbije Ana Brnabić i poručila da je važno na referendumu o ustavnim promenama glasati „da“ kako se politika ne bi mešala u sudstvo.

Važno je glasati „da“ zbog vladavine prava, da bismo svi i uvek, bez obzira ko je na vlasti, bili jednaki pred sudovima, da pravda bude jednaka i za premijera i običnog građanina, rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona ponovila da politika ne treba da se meša u sudstvo i da će te promene doneti i više investicija, radnih mesta i bolje plaćenih radnih mesta.

Govoreći o tome da je 2022. godina izborna godina, Brnabić je uverena da će narod nagraditi rad i rezultate i da će svi prepoznati koliko se Srbija menja na bolje.

Brnabić je navela da Srbija beleži sve veći broj zaraženih od korona virusa u procentu testiranih, ali je istakla da jej dobra stvar što je broj hospitalizacija i dalje manji od broja otpuštanja iz bolnica zbog korone.

Vakcina je jedini izlaz u apelujem na rađen da se vakcinisu što pre je moguće prvom dozom, a onima kojima je isteklo pet meseci od druge doze, da prime treću buster dozu, rekla je Brnabić.

Smogli smo snage da uprkos izazovima imamo dobre rezultate na kraju 2021. godine, uz rast plata, penzija i rast BDP od 7,5 odsto i očekujem da će 2022. godina biti dobra, uprkos svim izazovima, rekla je premijerka.

Ona je ocenila da je slikama sa dočeka Nove godine Beograd poslao sliku svetske i evropske metropole.

To nikada do sada nije viđeno u zemlji i glavnom gradu i verujem da će postat tradicija, kao novogodišnji vatromet u Sidneju. To pokazuje na pravi način pokazuje koliko se Srbija razvija i menja, zaključila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari