Brnabić: Vučić je rekao istinu o ulasku Rašića i Trajković u Kurtijevu vladu, to nije crtanje mete 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Peda Vučković

Premijeka Ana Brnabić izjavila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao „istinu o onima koji su ušli sa manje od jedan odsto glasova u Kurtijevu vladu“, navodeći da to nije crtanje mete na njihovom čelu.

„Da li je to nestina šta je Vučić rekao za njih. Spremni su da udju u tu vladu, tvrdeći da su predstavnici Srba sa Kosova i Metohije, to je nepošteno i nedostojno“, rekla je Brnabić, prilikom posete fabrike stakla u Paraćinu.

Prema njenim rečima, „takvi daju legitimitet teroru nad Srbima“.

Vučić je prethodno izbor Nenada Rašića u kosovsku vladu i Rade Trajković za njegovu saradnicu nazvao „izborom najgoreg srpskog ološa“.

Ona je navela da je Vučić „dugo ćutao, jer je fleksibilan i tolerantan, njemu je na prvom mestu mir“.

„Ima u našem narodu izreka ‘sviraj, sviraj pa za pojas zadeni’. Tako i sa Briselom. Dosta više sa tim – pozivamo obe strane“, rekla je Brnabić.

Kako je dodala, „na šta pozivaju srpsku stranu, da se vrate u institucije u koje su ušli po Briselskom sporazumu za koji Aljbin Kurti kaže da ne postoji“.

„Ako ne postoji Briselski sporazum šta će onda Srbi u institucijama“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.