Brnabić: Vučić nijednu reč nije rekao o izborima u Crnoj Gori, drugi otvoreno podržali Đukanovića 1foto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „nijednu reč“ nije rekao o predsedničkim izborima u Crnoj Gori a da su kosovski premijer Aljbin Kurti i član Predsedništva BiH Denis Bećirević otvoreno podržali Mila Đukanovića u drugom krugu glasanja.

Brnabić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim, rekla da je „na više mesta u regionalnim medijima“ videla optužbe da se Vučić meša u predsedničke izbore u Crnoj Gori.

„Aleksandar Vučić nijednu reč nije rekao o izborima u Crnoj Gori ali je zanimljivo da mnogi drugi jesu, da su direktno podržali odredjenog kandidata u drugom krugu predsedničkih izbora. Aljbin Kurti koji je otvoreno podržao Đukanovića, član Predsedništva BiH Denis Bećirović je praktično snimio video da podrži Đukanovića“, kazala je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Ocenila je da je to „nečuveno i neverovatno“ kao i to što „niko nije komentarisao da se oni mešaju u izborni proces u Crnoj Gori ali optužuju Vučića koji nijednu reč nije rekao o tome“.

„Licemerju nikad kraja ali tako je. Važno je samo da te stvari prepoznamo i da ih jasno kažemo. Meni nikad ne bi palo na pamet da snimim video da podržim predsedničkog kandidata u bilo kojoj drugoj zemlji. Smatrala bih da je to sramotno, da je uvreda za glasače u toj zemlji i za suverenitet te zemlje ali to nekim drugima očigledno pada na pamet“, kazala je premijerka.

Dodala je da to „dovoljno govori svima u Crnoj Gori kakav je odnos nas prema Crnoj Gori ali i kakav je odnos svih ostalih koji podržavaju različite kandidate u njihovom izbornom procesu“.

Drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori biće održan u nedelju, 2. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari