Brnabić: Vučić se nikada nije neformalno sastao sa Kurtijem 1foto FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić izjavila je danas da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikada nije neformalno sastao sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

„Aleksandar Vučić se nikada, ali nikada nije video neformalno sa Aljbinom Kurtijem. I to formalno kada se vide kako to izgleda najbolje zna Miroslav Lajčak i znaju članovi naše delegacije“, rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Ona je navela da su pregovori predstavnika Beograda i Prištine u Briselu i drugim mestima susreta „teški“ i „nimalo prijatni“.

„To su teški susreti, često na ivici fizičkog konflikta. Aleksandar Vučić u potpunosti brani interese Srbije i ti sastanci nimalo nisu prijatni“, kazala je Brnabić.

Brnabić je navela da lideru Narodne stranke Vuku Jeremiću „ne računa u plus“ to što se izvinio preko Tvitera zbog informacije koju je prethodno podelio, da su Vučić i Kurti nakon zvanične večere sa izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom u Berlinu, „otišli na pivo u bar“.

Jeremić se, takođe na Tviteru, izvinio navodeći da „izgleda nije dobio tačnu informaciju“.

Na pitanje koliko je tačno to što u medijima iznose predstavnici opozicije, da privredu i građane Srbije čeka drastično poskupljenje struje, Brnabić je odgovorila da su to „neozbiljne pretpostavke i špekulacije“.

„Biće teško ali mislim da smo pokazali da znamo da se borimo u kriznim vremenima“, kazala je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari