Brnabić: Vučiću pojačano obezbeđenje 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je Evropol dostavio Srbiji pismeno obaveštenje o tome da je organizovana kriminalna grupa na čijem je čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer pripremala je atentat na predsednika Srbije Aleksnadra Vučića i da jmu je posle toga pojačano obezbeđenje.

Brnabić je za TV Prva rekla kako je „nedvosmisleno“ da je ubistvo Vučića planirano u februaru i da Srbija radi na tome da utvrdi ko su organizatori ubistva i da oni budu pronađeni kako bi ubistvo bilo sprečeno.

Navodeći da je i do sada bilo pretnji, Brnabić je rekla da je ovo „najozbiljnija pretnja“ koju je Srbija dobila i da je posao države da sačuva informacije koliko god je moguće da ne bi bila ugrožena istraga i domaćih i inostranih bezbednosnih službi.

Brnabić je navela da je zbog pretnji pojačano Vučićevo obezbeđenje, ali da za to nju ne znači mnogo ukoliko oni koji nameravaju da ubiju Vučića ine budu sprečeni da uđu u Srbiju ili ako ne budu otkriveni „njihovi jataci“ u zemlji.

Istakla je kako ne veruje ni u kakvo obezebđenje i da namere te organizovane grupe treba da se spreči „mnogo ranije“.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je ranije večeras da je organizovana kriminalna grupa, na čijem je čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer, pripremala je atentat i ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da MUP tu informaciju dobio posredstvom Europola.

„Daj Bože da uvek gubimo sa 60 odsto glasova u našu korist“

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da je tvrdnja opozicije da je vlast doživela poraz, zbog rezulata referendumu o izmeni Ustava u nekim velikim gradovima, u skladu sa izrekom „što je babi milo to joj se i snilo“.

„Evo slušam po osmi put od opozicije da smo izgubili. Daj Bože da uvek gubimo sa 60 odsto glasova u našu korist“, rekla je Brnabićeva za TV Prva.

Kako je naglasila, „izuzetno je zadovoljna“ izlaznošću na referendumu, jer ta materija gradjane ne zanima iako je od „suštinske važnosti“.

Ona je rekla da su mnoge nevladine organizacije, „koje se kao bore za vladavinu prava“ i „evrofanatici“ pozivali građane da glasaju protiv promena samo zato što su oni protiv predsednika Aleksandra Vučića.

„Pa smo imali paradoks da su se spojile sa desničarima. Niste znali da li su Sonja Biserko i Nataša Kandić u ‘Zavetnicima’ i ‘Dverima'“, rekla je Brnabićeva.

Kako je rekla, videli smo „odvratno licemerje“ takvih nevladinih organizacija.

Ona je zahvalila Društvu sudija Srbije i Udruženju tužilaca što su se borili da se usvoje ove izmene Ustava.

Neophodno da Vučić opet bude izabran za šefa države

Neophodno je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo bude izabran za šefa države i da narednih pet godina bude na toj funkciji, izjavila je večeras premijerka Ana Brnabić.

Ovo je ključno vreme, kada Srbija samostalno odlučuje o interesu svog naroda, a ne stranih sila, pošto je ojačala bezbednosno i jedna je od najboljih u Evropi što se tiče ekonomije, obrazovanja i kulture, rekla je Brnabić.

Ako se tako nastavi, Srbija je potpuno bezbedna zemlja i niko je više neće moći oslabiti, ocenila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.