Bulatović: Da li ministar Nedimović stvarno ne zna kakva je situacija u ratarstvu?​ 1Dejan Bulatović Foto: SSP

Kako je moguće da Branislav Nedimović može da bude ministar poljoprivrede u vladi Srbije kada izjavljuje neistine, poput toga da ćemo od kukuruza imati zaradu od milijardu eura ili da nije kasna setva, pita se potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović.

Bulatović navodi u saopštenju da se iza plasiranja „izmišljenih informacija krije se namera ministra Nedimovića da ne preuzme odgovornost što se, zbog uvođenja zabrane izlaska na njive paorima, kasnilo sa zaštitom žita“.

„To se pokazalo u žetvi – žito je ispod proseka, u velikoj meri je podbacilo. Što se kukuruza tiče, Nedimović kaže da je prosek prinosa u Srbiji dvanaest i po tona po hektaru, što nije tačno – prosek je sedam i po tona po hektaru. Kaže i da smo peti u svetu po proizvodnji i da ćemo od kukuruza zaraditi milijardu eura: To su notorne laži. Pa samo na svetskom nivou je promet kukuruzom devet milijardi dolara“, ističe Bulatović.

On dodaje da je daleko od toga i da je Srbija na petom mestu, kad se samo u Americi proizvede 250 miliona tona kukuruza na godišnjem nivou.

„Daleko smo mi od toga, ovo znaju svi paori u Srbiji. Mi smo na 15. ili 16. mestu, ako baš hoćete tabelarno. Ali ono što je strašno je što ministar Nedimović plasira izmišljotine u medijima koje kontroliše vlast, pokušavajući da svoj rad i rad ove vlasti prikaže uspešnim“, naglašava u saopštenju potpredsednik Stranke slobode i pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari