DEJAN BULATOVIĆfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Marinika Tepić, najavila je tokom rasprave u Skupštini Srbije da poslanici Stranke slobode i pravde neće glasati za set pravosudnih zakona, koji dalje podstiče nepoverenje u institucije i dalje omogućavaju održavanje nelegalnost, kao stila života najmoćnijih ljudi. „Predloženi zakoni podržavaju društvo u kome ćemo imati najsiromašnije sudije i tužioce Evrope, a istovremeno najbogatiji politički vrh […]

Marinika Tepić, najavila je tokom rasprave u Skupštini Srbije da poslanici Stranke slobode i pravde neće glasati za set pravosudnih zakona, koji dalje podstiče nepoverenje u institucije i dalje omogućavaju održavanje nelegalnost, kao stila života najmoćnijih ljudi.

„Predloženi zakoni podržavaju društvo u kome ćemo imati najsiromašnije sudije i tužioce Evrope, a istovremeno najbogatiji politički vrh u Evropi“, rekla je Tepić i dodala da se ne samo degradiraju sudije i tužioci, već se i osiromašuju.

Zatražila je da se investira više u investiranje u rad sudija i tužioca, a ne u bogati vozni park, stadione, Vučićeve i Vulinove bezbednjake.

Prema njenim rečima nijedan od predloženih pravosudnih zakona ne reševa patološko stanje u institucijama vlasti i ignorisanje Ustava i zakona.

Ona je upitala i koji je pravni mehanizam koji će naterati tužilaštvo da progovori kada se pred očima svih nas, kako je rekla, ošteti energetski sistem države za milijarde evra, i šta se dešava kada tužilaštvo neće da reaguje na nicanje nelegalno podignuih bespravnih objekata i šta se dešava kada tužilaštvo orkestrirano učestvuje u proganjanju onih koji su otkrili najveću fabriku marihuane u Evropi- Jovanjicu.

Na spomen Jovanjice reagovao je Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS, koji je upitao Tepić zar nije najveća fabrika marihuane u Moroviću.

Naveo je i da se sam čudi što nadležni organi još nisu reagovali na širenje takvih laži za koje je i Dejan Bulatović, bivši Marinikin strančki kolega, potvrdio da su laž.

Oglasio se i Bulatović koji je reakao da je sa svoje strane uradio sve.

„Mene pitate šta je bilo u Moroviću, a vi ste sve to znali preko službi bezbednosti, ali ništa niste uradili. Pitam da li će na osnovu takvih političkih afera skupljati poeni. Pitam ministarku pravde šta će uraditi kada ljudi i u budućnosti budu iznosili političke afere za dobijanje glasova. Da li će i tada ćutati i poslati par saopštenja“, upitao je Bulatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari