Bulatović (SSP): Poljoprivrednici imaju veće probleme od digitalizacije 1Foto:Beta/Mloš Miškov

Stranka slobode i pravde (SSP) zalaže se za tehnološki razvoj i modernizaciju poljoprivrednih procesa, ali srpski agrar trenutno ima veće probleme od digitalizacije koje treba hitno rešavati, ocenio je danas potpredsednik te stranke Dejan Bulatović.

On je komentarišući saradnju Ministarstva poljoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu sa naučno-istraživačkim Institutom „Biosens“ iz Novog Sada, koja se, kako je rekao meri u milionima dinara, upitao resornog ministra Branislava Nedimovića „da li je napravio isto tako plodonosni plan subvencija pred prolećnu setvu koja je na pragu“.

„U 2020. godini, koja je uprkos bajkovitim tvrdnjama Nedimovića bila teška za paore, Institutu je Pokrajinski sekretarijat dodelio 10 miliona dinara, u svrhu nastavka procesa digitalizacije, dok su subvencije po hektaru iznosile 5.200 dinara“, kazao je Bulatović u saopštenju.

Dodao je da paori u Srbiji nemaju mogućnost korišćenja „plavog“ dizela kao što je to slučaj u zemljama okruženja i da ne postoje garantovane otkupne cene žitarica i drugih poljoprivrednih proizvoda, ali je, kako je naveo, „utaban put digitalizaciji srpskog sela koje umire, što je samo jedan u nizu apsurda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari