Čelnici stranaka Zavetnici, Dveri, Nova DSS i POKS pozvali Užičane na beogradski skup „Ne kapitulaciji“ 1Foto: Privatna arhiva

Predstavnici odbora Srpske stranke Zavetnici, Dveri, Nove DSS i Pokreta obnove Kraljevine Srbije su pozvali Užičane na skup „Ne kapitulaciji“, koji je najavljen za 17. mart u 18 časova, ispred Hrama Svetog Save u Beogradu.

Oni su, sa zajedničkog štanda na Trgu partizana, poručili da se te stranke protive nemačko-francuskom predlogu za Kosovo i Metohiju i poručili predsedniku Srbije Aleksandru Vučić da ne potpisuje taj sporazum u Ohridu, 18. marta.

Aleksandar Milić, predsednik odbora Zavetnika, ocenio je da će  „predsednik Srbije potpisati kapitulaciju 18. marta“ i poručio „da se vara svako ko smatra da on to neće učiniti“.

„Vlast koja nas je dovela do katastrofe u ekonomiji i demografskom pogledu, sada nas ubeđuje kako treba da priznamo nezavisnost Kosova i Metohije, a predsednik će to morati da potpiše, kako bi ostao na vlasti, uprkos uveravanju u suprotno“, poručio je Milić.

Predsednik odbora Nove DSS  i član Izvršnog odbora te stranke Branko Đurić je objasnio da ta stranka, sa protesta u Beogradu, želi da poruči da se „protivi kapitulaciji Srbije, izdaji i prodaji Kosova i Metohije“.

„Poručujemo predsedniku Srbije da u Ohridu ne potpisuje francusko-nemački sporazum, jer bi time Srbija izgubila 15 odsto svoje teritorije“, naveo je  Đurić.

Član Političkog saveta Dveri Dragan Krsmanović je podsetio je na to da je „pre deset godina rekao da je aktuelna vlast spremna da prizna nezavisnost Kosova, ali da je njen jedini problem u tome kako to da predstavi javnosti“.

„Danas sam potpuno siguran u to da je ova vlast rešila da izda Kosovo i Metohiju i učini ustupke koji su neprihvatljivi. Čoveku koji je izabrao da bude predsednik svoje stranke, a ne svih građana Srbije, poručujemo da po Ustavu Srbije, nema ovlašćenja da pregovara o Kosovu i Metohiji, jer o teritorijalnom integiritetu zemlje može jedino da raspravlja Narodna skupština Srbije“, poručio je Krsmanović.

Blaćenje opozicije

Aleksandar Milić je ocenio da se vlast služi „najprizemnijim metodama blaćenja opozicije, prikazujući lidere ovih stranaka sa albanskim kapama na glavama“. „Neverovatno je to da oni koji su lažljivci i izdajnici, pišu za druge da to rade“, poručio je Milić i za to naveo primer lepljenja plakata sa takvim porukama na zidu kuće u kojoj živi baka Milice Đurđević Stamenkovski.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari