Cerić: Vučić opasniji od Miloševića 1Foto:Zoran Mrđa/FoNet

Bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) BiH Mustava Cerić je, gostujućiu programu sarajevske TV Hayat, ocenio „da ono što se, poslednjih dana, dešava u BiH, ali i Sandžaku je tužno i zabrinjavajuće“.

Kako novopazarski lokalni portali prenose, Cerić je rekao da mu je drago što su Vučić i ostali crkveni velikodostojnici osudili ono što se dešavalo u Priboju.

– Tužno i neverovatno je da se jedan verski blagdan slavi tako što se stvara strah i čini nasilje nad drugim – rekao je Cerić u tom programu i konstatovao da je „Vučićeva poruka u Priboju bila vrlo konfuzna“.

Bivši vrhovni poglavar muslimana u BiH i jednog dela u Srbiji, naglasio je da ne veruje predsedniku Srbje, ali da razume Bošnjake u Sandžaku „što imaju potrebu, ali i odgoj, da se zahvaljuju onome koji im učini,makar, malo dobra“.

– On je došao da miri Bošnjake i Srbe i da bude mirotovorac, ali želim da upozorim da je Vučić opasniji od Miloševića za ono što može da se dogodi u BiH, ali i regionu – poručio je, iz Sarajeva, Cerić.

Za vreme njegovog mandata na čelnoj poziciji IZ BiH, pre petnaest godina, došlo je do raskola u IZ u Srbiji.

Cerić je tada podržao  jedinstvenu IZ, na čijem čelu je bio, njegov bliski saradnik i prijatelj, muftija Muamer Zukorlić. Ta IZ je deo IZ BiH i za vrhovnog poglavara priznaje tamošnjeg reisu-l-ulemu Huseina Kavazovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari