CeSID: U Smederevu do 18 sati 35,72 odsto, nepravilnosti u Smederevu, Plani i Kovinu 1Smederevo Foto: wikipedia

Kako je potvrđeno portalu Podunavlje.info u Centru za slobodne medije i demokratiju (CeSID), izlaznost do 18 časova u Smederevu iznosila je 35,72 odsto, podaci su sa svih 78 biračkih mesta.

Posmatrači CeSID-a, raspoređeni u Smederevu, Velikoj Plani, Smederevskoj Palanci i u Kovinu, uočili su sledeće nepravilnosti tokom izbornog dana na glasačkim mestima:

Ubacivanje listića u pogrešnu kutiju uočeno je na biračkim mestima: Smederevo 11, Smederevo 28, Smederevo 33, Velika Plana 7.

Narušena tajnost glasanja (fotografisanje listića, savijanje listića tako da se vidi za koga je osoba glasala) uočena je na biračkim mestima: Smederevo 15, Smederevo 33, Kovin 15.

Porodično glasanje (kada neko iz porodice glasa za drugog člana, a pritom ovaj nije nepismen ili osoba sa invaliditetom niti je potrebna asistencija pri glasanju) uočeno je na biračkim mestima: Smederevo 14, Smederevo 15.

Posmatrači CeSID-a, kako je potvrđeno portalu Podunavlje.info, raspoređeni su u Smederevu na 12 biračkih mesta, u Smederevskoj Palanci na sedam, u Velikoj Plani na tri biračka mesta, koliko i u Kovinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari