Čestitka od Orbana i Erdogana 1

Povodom izbora za predsednika Srbije Aleksandru Vučiću su danas čestitali predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Ubeđen sam da je jučerašnji izuzetan rezultat jasno priznanje za to što ste postigli kao predsednik vlade. Pod vašim rukovodstvom Srbija je postala zemlja od odlučujućeg značaja za regionalnu stabilnost i učinila je važne korake u cilju članstva u Evropskoj uniji, čemu naša zemlja
kontinuirano pruža političku i ekspertsku podršku, navodi se u čestitki Orbana.

Mađarsko-srpska bilateralna politička i ekonomska saradnja je proteklih godina imala neprestan razvoj i uspeli smo da zajedno postignemo bitne rezultate. Iskreno se nadam da će se naši strateški odnosi ubuduće razvijati istim tempom, navodi se u čestitki.

Vučić je dobio čestitku i od predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, saopštila je Vlada Srbije.

Svesrdno vam čestitam izbor za predsednika Srbije, u ime mog naroda i u svoje ime. Oduševljen sam što ćete nastaviti da služite Srbiji u novoj ulozi predsednika.

Prijateljski odnosi i saradnja između Turske i Srbije, dve ključne zemlje na Balkanu, dali su važan doprinos regionalnom prosperitetu i miru. Vizionarsko liderstvo i vaša lična zalaganja igrali su veliku ulogu u ostvarivanju saradnje, solidarnosti i duha regionalnog partnerstva, što je ostavilo dubok trag na naše bilateralne odnose u proteklih nekoliko godina.

Kao dva lidera, koja su izabrana za vreme svog premijerskog mandata, u potpunosti verujem da ćemo zajedno raditi na daljem jačanju naših trenutnih prijateljskih odnosa i saradnje, naročito u oblasti ekonomije.

Bilateralna i regionalna saradnja koju ćemo učvršćivati u svim oblastima omogućiće nam da prenesemo snažno nasleđe budućim generacijama, navodi se u čestitki turskog predsednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari