Četvrti okrugli sto o izborima danas na FPN-u 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu danas će biti održan četvrti okrugli sto vlasti i opozicije u okviru dijaloga o izborima, a tema će i ovog puta biti mediji i finansiranje izborne kampanje.

„Cilj okruglog stola je da se sačini pregled rešenja u ove dve oblasti oko kojih je postignuta saglasnost svih učesnika u dijalogu i koja bi mogla da se primene kao trajna ili prelazna rešenja u periodu do održavanja narednih parlamentarnih i lokalnih izbora“, saopštili su juče organizatori.

Na učešće u dijalogu pozvani su predstavnici relevantnih političkih stranaka, organizacije gradjanskog društva koje se bave izborima, novinarska i medijska udruženja i stručnjaci s fakulteta i instituta koji se bave ovim temama.

Savez za Srbiju je, medjutim, posle trećeg okruglog stola saopštio da neće dolaziti više na razgovore na FPN jer, kako su ocenili, taj format sastanka ne daje konkretne rezultate, kao i da predstavnici vlasti nisu pokazali ni najmanju spremnost da bilo šta od zahteva ispune.

Jedan od organizatora okruglog stola direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević je rekao agenciji Beta da je poziv upućen ipak svima i izrazio nadu da „odluka o bojkotu nekih stranaka neće biti odluka o bojkotu razgovora na temu popravljanja izbornih uslova“.

„Iako smo planirali da svaki okrugli sto ide na sledeću temu, zbog značaja se vraćamo na temu medija i finansiranja izborne kampanje. Da vidimo koliko je pomaka učinjeno i spremno da se učini i da imamo konkretne pomake i zato želimo da se vratimo na te dve teme, a 9. septembra kada je planiran sledeći okrugli sto razgovaraće se o biračkim spiskovima“, rekao je Antonijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari