Čitaku (DPK): Vlada donela odluku da zatvori televiziju Klan Kosova 1foto: Printscreen/YouTube/T7

Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku ocenila je da je Vlada Kosova odlukom da odbije žalbu Klan Kosova o suspenziji sertifikata o poslovanju te telelvizije odlučila da zatvori najveću privatnu TV na Kosovu.

„Vlada Aljbina Kurtija donela je odluku da zatvori Klan Kosova. Oduzimanjem poslovnog sertifikata onemogućen je rad jednog od najvećih i najvažnijih medija u našoj zemlji“, napisala je ona na Fejsbuku.

Ocenila je da je to brutalni napad na slobodu govora i misli.

„Danas se brutalno napada ideja slobode govora i misli. Ovo više nije i ne bi trebalo da bude borba samo jednog medija. Ovo je bitka društva. A ovo društvo nije ni pokorno ni uplašeno. Samo su oni u Vladi uplašeni i u panici“, napisala je ona.

Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine (MIPT) saopštilo je danas da je Komisija za razmatranje žalbi za registraciju preduzeća donela odluku da odbije žalbu preduzeća „Klan Kosova d.o.o“.

Ova odluka MIPT znači onemogućavanje daljeg rata TV „Klan Kosova“ .

Na ovu odluku televizija može da pokrene postupak pred sudovima, koji na njen zahtev mogu da donesu odluku o suspenziji izvršenja odluke MIPT do konačne odluke suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari