Članica SSP Valentina Reković osudila napade na profesore FPN 1Foto: Beta/DS/Luka Filipović

Članica Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Valentina Reković osudila je danas napad na profesore Fakulteta političkih nauka i pozvla studente i profesore Beogradskog univerziteta da „stanu rame uz rame“ s njima.

U ustanovi koja nas studente uči toleranciji, demokratskim vrednostima i političkoj kulturi, profesori doživljavaju osvetu netolerancije, ekstremizma i nekulture. Činjenica da su ispred FPN osvanuli plakati s fotografijama i imenima profesora ispisanim najgorim uvredama govori da se granice agresije sa kojom živimo svakim danom sve više brišu i da je demonizacija neistomišljenika dostigla svaki kutak“, izjavila je Reković.

U saopštenju za javnost, ona je istakla da niko nikoga ne treba da naziva izdajnikom, jer oni rade svoj posao, i jer u ime znanja organizuju akademsku razmenu s profesorima iz Prištine.

„Niko ne može biti izdajnik jer želi da podeli svoje znanje. Ko misli drugačije, ne razume šta je obrazovanje“, dodale je Reković.

Ona je podsetila da je 84 profesora FPN podržalo građane i studente tokom protesta protiv režima, i da sada je red da građani i student podrže njih.

„Profesori bi trebalo da nesmetano šire svoje znanje, a vlast i ekstremističke organizacije da prestanu da podstiču mržnju i agresiju i time sprečavaju ono što je ovom društvu najpotrebnije – dijalog. Pozivam vas da se borite za slobodu mišljenja i pravo svakog na saradnju i razgovor“, zaključila je Reković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari