Članovi GIK u Beogradu koje je delegirala lista "Srbija protiv nasilja" tražili poništavanje izbora 1Foto: Z. Miladinović/Danas

Članovi Gradske izborne komisije (GIK) u Beogradu koje je delegirala lista „Srbija protiv nasilja“ (SPN) saopštili su da su na sednicama u ponedeljak i danas tražili poništavanje izbora u Beogradu.

Kako su naveli u saopštenju koje je dostavio Narodni pokret Srbije, članovi GIK iz redova SPN zahtevali su poništavanje kompletnih izbora, a ne obaranje pojedinih biračkih mesta.

„Takav stav zasnivamo na brojnim neregularnostima, evidentnim krađama, i to na osnovu dokaza koji potvrđuju beskrupulozno prekrajanje izborne volje tokom, a i nakon izbornog dana“, naveli su članovi GIK.

Dodaje se da im je na sednicama u ponedeljak i danas predsednik GIK Zoran Lukić „demonstrativno oduzeo reč“ i ignorisao sve njihove predloge, kako bi im uskratio pravo da temu poništavanja izbora uopšte stave na dnevni red.

„Kao odgovor na takvo ponašanje, mi smo napustili sednicu“, naveli su članovi GIK.

Oni su poručili da će nastaviti da insistiraju na poništavanju izbora u Beogradu dok taj zahtev ne bude uvažen na odgovarajući način.

„Naše sveukupno delovanje kao članova GIK se zasniva na odbrani izborne volje kao jednog od osnovnih temelja demokratije. Kao članovima GIK to je naša pravna i moralna dužnost“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari