Članovi Kongresa SAD u pismu podrške Srbiji pozivaju na unapređenje odnosa dve zemlje 1Foto: Beta AP/Susan Walsh, FIle

Grupa američkih kongresmena napisala je pismo podrške Srbiji u kome poziva administraciju predsednika SAD Džozefa Bajdena da radi na unapređenju odnosa SAD i Srbije.

Kako je danas objavio ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić na svom Tviter nalogu „Ugledni i uticajni predstavnici naroda SAD iz obe partije podržali su Srbiju i zatražili dalje unapređenje saradnje i partnerstva“ sa Srbijom koja je započeta pre 140 godina kada su zvanično uspostavljeni diplomatski odnosi dve zemlje.

„Srbija i SAD dele dugu istoriju savezništva i partnerstva. 140. godišnjica zvaničnih diplomatskih odnosa naših zemalja je međaš i dozvoljava nam da razmišljamo o prošlosti, ali važnije treba da nas podstakne da vidimo budućnost u kojoj su Srbija i SAD našle načine da prodube veze“, navodi se u pismu upućenom predsedniku SAD Džozefu Bajdenu.

U pismu, datiranom 4. februara ove godine predstavnici Kongresa pozivaju Bajdenovu administraciju da radi sa njihovim „prijateljima u Beogradu“ da tu viziju pretvori u realnost.

Pismo je potpisalo 16 predstavnika američkog Kongresa, iz različitih stranaka i demokrata i republikanaca, među kojima su članovi Spoljnopolitičkog, Obaveštajnog i Vojnog komiteta, kao i Srpskog kokusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari