Čongradin: Nezavisnost Kosova jedini prihvatljiv kompromis

Ostavite komentar


  1. PA GOSPODO AKO JE PO TEBI KOSOVO NEZAVISNO PA STA VISE TRAŽITE OD SRBIJE STACE VAM PRIZNANJE SRBIJE

    1. Bravo, Miki. Kosovo i Metohija nikada neće biti van Srbije… Jesu nas proterali oni što su nas bombardovali 76 dana i noći, ali svedočrnja o Srpskoj Svetoj zemlji niko uništiti neće!

      1. A svedočenja o proterivanju,deportaciji ka Albaniji,Makedoniji, internom raseljavanju preko 350 000 kosovskih Albanaca od strane vojske SRJ i srpske žandarmerije pre akcije NATO-a,1998.,će neko uništiti?!Selektivno pamćenje je izuzetno opasno! Šta je sa „svetom zemljom“ u Hrvatskoj? I tamo ste zabrljali svojom glupošću,ohološću,arogancijom…

        1. @Nikada se neću kandidovati za predsednika Srbije,to me ne zanima!

          Nema vece selektivnosti nego one po tvojim komentarima koje pises pod ko zna koliko nadimaka. Oholost, glupost i aroganciju koju rasipas u njima da ni ne spominjemo. Tako da…

        2. @OTAN; Glina 1995; Vruća ćuna u po’ somuna; Carnegie Endowment for International Peace; Nikada se neću kandidovati za predsednika Srbije,to me ne zanima!; Vratite mu mozak!; I tako dalje i tako dalje…

          Tesko je odluciti sta je nebuloznije, sadrzaji komentara ili nadimci kojima ih potpisujes

      2. Kada je tvoj predsednik poslednji put posetio glavni grad „zavisnog“ Kosova,“južne srpske pokrajine“,Prištinu? Čuo sam i da kosovska policija ima hobi da mlati neke „direktore“ iz Beograda.Zar je moguće?!

      3. @Vidovdan…Baš je u Srbiji,bez srpske vojske,graničara,policajaca,poreznika,carinika,stanovništva…Tako može da bude i na Antarktiku,Sibiru.

  2. Ovo treba da bude stav o Kosovu demokratske opozicije, ako tako nesto uopste postoji u Srbiji. Djilas sa svojom. strankom SSP, treba da izadje sa ovim resenjem, ako je demokrata.Imace podrsku gradjana (a ne podanika) i Zapada. To sto ce ga vlast nazivati izdajnikom i tabloidi svakodnevno blatiti, neka ga ne brine. On je vec na to navikao. Branice ga misleci i razboriti ljudi.

    1. „Braanice ga misleci i razboriti ljudi“?! Nisam nikada mogao ni da pretpostavim da ce se izdajnici i peta kolona zvati „misleci i razboriti ljudi“?! Koji gradjani gospodjo, aman? Pa oni su pravi i jedini podanici ali, stranih obavestajnih sluzbi, koja im za izdaju obecava „zelene kartone“ i dozvolu da budu „gastarbajteri“ negde u Evropi.

    2. @Mirka

      Stav demokratske opozicije treba da bude priznavanje velikoalbanskog projekta na Kosovu? Svasta. Ti sebe smatras gradjankom i demokratkinjom i to dokazujes time sto podrzavas naci projekatAlbanaca koji je po svemu suprotan i gradjanskim i demokratskim i evropskim vrednostima? Nije ni cudo da su razni vucici i dacici na vlasti, uz ovakve „demokrate“ i „gradjane“.

    3. To nije stav SSPa. Pročitaj program stranke i razočaraj se. Đilas nikada neće priznati KiM

  3. ja se slazem. Ali uz jednu zadrsku. Raskopcati ciji su potezi (i kasniji zlocini) doveli do toga da Kosovo izgubimo. Samo priznavanje Kosova nije tako tragicno ako od toga nesto ne naucimo. A ako ne naucimo otici ce nam mnogo sto sta. Eto recimo svaka Istocno Evropska zemlja je zabranila da se slavi i lepo prica o komunizmu, njenim simbolima, da se umanjuju zlocini,……itd. U Srbiji se komunizam i dalje latentno slavi, a stim dolazi i anti-zapadnjastvo, a s tim dolazi i slavljenje zlocina i zlocinaca sa srpske strane. Vi opet u Srbiji imate danas neke kvazi istoricare koji se istina zalazu za otvaranje komunistickijih dosijea DB-a ali onda to opet obsehrabruju time sto kazu da je 80% dosijea vec unisteno. samo priznavanje Kosova je OK, ali nedovoljno za nase narodno uzdizanje.

    1. @Petar Maljevic

      Gastarbajteru, peri to sudje i ne flozofiraj, smaras vise sa tom supljom pricom u vezi DB-a, promeni plocu, ova ti se izlizala . A sto se tice priznavanja, priznaj i deli okolo ono sto je tvoje.

      1. Pitaj mamu sto su dali Kosovo kad su glasali za Slobu. Da da haha u americi samo peremo sudje, sad vam je bila Jelena McWilliams …pa nas svet vise ni u Austriji ne pere sudje, ni u Minhenu …super DB spustanje…al Haradinaj vam ga je spustio na udbaske mame

        1. Maljeviću sve isto mislimo. Ali kako ja nisam otišao u USA a koliko je ovih zatucanih majmuna radikala i komunjara uspelo?
          Zašto sam još medju ovom stokom sitnog zuba u ovoj komunističkoj srbiji?

          Uživaj i za mene!

  4. Ko je ova i u čije ime priča?
    Ne znam ni zašto je komentarišem, ovakvi trolovi ne zaslužuju pažnju.

      1. Bas si pametna…i ja sam kosmopolit, i nemam ništa sa Kosovom,ali je ono naše i to nema nikakve veze sa Vucicem…zašto ne verujete da priznanje ništa ne donosi,osim ako niste podmiceni i imate vi lične koristi od takvih teza…

      1. Gospođa razmišlja racionalno.Godine izgubismo i pare pomažući fantoma.Amerika je stvorila Kosovo i nikada nikada ga neće ostaviti.Izgubljene godine bolje da su se utrošile na zaštitu kulturnih dobara i naroda ,ovako se i dalje seje zla krv,a vreme prolazi i prolazi.
        Seća li se neko kada su se Slovenci povukli iz saveznog SUPa ?
        Inače,moj deda je jedan od onih kojima je zabranjen povratak na Kosovo posle 1945g.Još od tada a i pre je trebalo rešavati Kosovo.Preporučujem Nušića,mnoge stvari će biti jasnije

      2. @lj

        Sta? Selite se u maticnu Albaniju i tamo nastavljate sa „igramo se drzave“ i nacionalnim izivljavanjem? Odlicna vest. Ne samo da ce Kosovo i Srbija da se oslobode nego vala i Makedonija.

    1. Samo u Srbiji moze ovako… I jedno pitanje za gospodju…sta onda da ocekujemo za bujanovac i presevo, rasku itd? Sta docicna misli gde je kraj ovoj velikodusnosti? U beogradu??? Ili bi i to poklonila na kraju?

      1. Zar Vi ne znate o kome se ovde radi? Zar niste do sada procitali makar jednu kolumnu ove prepodobne zene? Stalno se pitam otkud ovoliko ludila u ovoj zeni? Sta je po sredi? Da li je i ona, poput one gospodjice iz neke od bezbrojnih NVO-a u Srbiji, koja je, prema sopstvenom priznanju, u jednoj TV emisjiji, u Pristini pronasla „ljubav svoga zivota“, pa sada, na osnovu toga pokusava da „nagovori“ srpske politicare da, u duhu njene velike ljubavi, kroje i drzavnu politiku Srbije?! Ako nije to, mozda uzrok njene mrznje prema Srbiji treba traziti, sto je ostavljena, pa sada do podne mrzi sebe a od podne i sebe i ostatak Srbije?! Toliko jednostranosti, toliko ljubavi i simpatija prema albanskoj strani i, u isto vreme, mrznje prema Srbima i srpskoj strani, retko se gde mogu videti. Cak je i ovaj njen Kurta, aktuelni pobednik na poslednjim izborima, liberalniji i razumniji i objektivniji u svojim stavovima od gospodje Snezane von Congradin?! Molim sve citaoce da jos jednom procitaju ovaj njen pasus, koji je najbolji doikaz da je gospodja /ili mozda gospodjica/ Congradin u posebnom stanju:
        „ Ona je objasnila da je nezavisnost Kosova jedini prihvatljiv kompromis, s obzirom na sve što se dogodilo tokom 90’ godina na Kosovu“?!?! „NEZAVISNOST JEDINI PRIHVATLJIV KOMPROMIS“?! Koliko shvatam, ona ovde govori u ime Albanaca, ili je mozda, u momentu dusevnih iskakanja mislila na Srbiju?! Boize mili, svasta ova drzava ima i trpi. Znam da je dnevnom listu „Danas“ veoma tesko da objavi ovakvu analizu licnosti svoga novinara ali, ovo prevazilazi sve moguce granice normale.

        1. Ova dama je na vrlo civilziran nacin hoce da vam otvori oci.Vi ste okupirali Kosovu 1912,1918,1945, do 1999 priznate to vi ili ne.Od te kobne godine 1912 , nema nijedna porodica na nasu otadjbinu koja nije preterpela bar jednu zrtvu u ludskom zivotu.Vi ste zrtva bolesnog uma vase akademije ,politike, crkve, skolstva itd. Da bude jos gora situacija ,vas danasnji predsetnik ne priznaje nijedan zloci ucinjen nad civilima, starcima ,zenama i decom . Za one kji su pali u ratu sa oruzjem u ruci,niko nikoga ne napada, jer oni su heroji otadjbinskok rata.Kako je moguce da su „teroristi“ vise od 2000 dece ,ubijeno od vase policije i vojske,mladje od 12god.Nikad vise pod srpsom ropstvom.

          1. @Afrim Azemi

            Srbi su okupirali Kosovo bas kao sto su Francuzi okupirali Pariz. Kapiras da cak i taj naziv Kosovo koji i ti koristis potice iz srpskog jezika? To sto su vam temeljno isprali mozak tom vasom narcis-mitomanskom mantrom te jos uvek recitujete fraze iz 90tih je samo vas problem i nikoga ne zanima.

          2. Svi komentari polaze od toga da se analiziraju zločini 90′ ili tzv. okupacija 1912. god. A zapravo 1912. su Srbi oslobodili svoje teritorije , okupirane od strane Turaka, a Albanci (ili narodski, ne uvredljivo, Šiptari) su se uz pomoć Turaka tu naselili i zauzeli srpsku imovinu posle seobe Srba pod Arsenijem Čarnojevićem. Drugo pitam i Ajetija i g-đu Čongradin i sve druge kojima u svemu smeta samo komunizam u Srbiji, da li znaju kako su komunisti poklonili sever Kosova i od Auotonomne oblasti napravili Autonomnu pokrajinu, i uz put dozvolili ulazak masovnog broja Albanaca, kao imigranata, na Kosovo i Metohiju, narušavajući demografsku strukturu. Takođe pitam, koji period unazad se važi, za pozivanje na svoje žrtve.

        2. g.knezevicu,gospodica …ne mrzi ni srbe ni albance nego podvrdila jedhu istunu koja te trebalo da se dogodi odma posle 2008 …ali dok je na vlasti ova garnitura kao sto je ministar odbrane taj vulin i drugi…mi albanci sa kosova doziveli smo mnogo cega ali i srbi …

          1. Red je da objavite i moj odgovor na opasku prepostenog goispodina „kamera“, koji ovim komentarom ne pokusava da obmane druge vec sebe. Ne mrzi gospodja Sneska Albance. Ona je „podmazana“, a potom instruirana, da mrzi samo Srbe. Nazalost, gospodine „Kamer“, za razliku od vas Albanaca, koji se ponasate logikom copora, gde nema nijednog disonantnog tona, ili, ako se neko usudi da „gukne“, njega brzo „pojede mrak“, ovde, u Srbiji, haraju razno-razne spodobe, koje su u stanju da prodaju i rodjenu majku, samo ako neko za to hoce da plati. Ta „istina“, koju vi ALBANCI OCEKUJETE DA SE DOGODI PA SE OD 2008 GODINE NE DOGADJA, nece se nikada dogoditi uprkos velikom broju „Snezana“ i slicnih njoj. Vi Albanci sa Kosova i Metohije ste doziveli da Srbe ubijate, silujete, da im uzurpirate imanja, da ih proterujete jos od dolaska Turaka, cije ste verne sluge bili. I to nije tragika. To je nacin i smisao vaseg nacina zivota. Tamo gde ste vi arnauti, drugih nema. Nije to slucaj samo sa Srbijom. Od Grcke, preko Albanije, Makedonije, Crne Gore pa do Srbije. Tamo gde uspete da proterate domicilno stanovnistvo i budete vecina „nevernicima“ nema zivota. Tragika je sto su nas ucili da moramo da cutimo, da pronalazimo izgovore za vase zlocine, ne bismo li od vas napravili „bracu“. Ne zna se ko je bio prvi umobilnik i zacetnik takve ideje ali, Srbi su toj, sopstvenoj zabludi, zabludi platili krvavu cenu. Vise sigurno nece.

        3. Sva tvoja vajna „analiza“, kao uostalom i mnogo puta do sada, svela se u „ad homniem“ stilu na to da izvređaš autorku pridodavajući joj nepristojne atribute (Snezane von Congradin, Congradin u posebnom stanju, prepodobna zena, ludilo u njoj, sto je ostavljena, etc). Sve to si nafilovao i, valjda da bi triumfalno poentirao prikačio si joj floskulu……. „njen Kurta“. Misliš da si ispao laf kada čoveku, poniženja radi, izmeniš prezime jer dobro znaš da se tako ne preziva. Veoma nisko, nepoželjno, nepristojno i nesuvislo.

          1. @Vicinovic

            „Veoma nisko, nepoželjno, nepristojno i nesuvislo.“

            I tacno u skladu sa sadrzajem vecine onoga sta pisu Snezana Congradin i njeni obozavaoci.

          2. Pa zar „analiza“ gospodje Congradin zasluzuje bilo kakav drugaciji odgovor? Kako se na sav njen besmisao koji produkuje iz broja u broj, moze odgovoriti smisleno? Kako se na prostakluk jednog zagrizenog navijaca moze ostati indolentan? Zar ne citate clanke, ponovo cu reci, prepodobne Snezane? Mozda su moji komentari „nafilovamni“ ali, na „filovanje“ ove zene, koje se proteze iz broja u broj, tesko se bilo kome moze pruziti prilika da joj ravnopravno odgovori. Zar Vi, ovu njenu izjavu, smatrate izjavom neke uravnotezene osobe?

    2. Svi vi koji branite Kosovo niste nogom krocili ,I pisete is fotelje a kad vidim moji komsinicu Dragu koja jadnica ide.svaki dan na groblje I place za svojim sinom jedincom kojo je poginuo na Kosovu Pitomac onda se pitam sta ce njoj Kosovo.

  5. A pod Vukom Jeremicem i njegovom kosovskom politikom je pre 10 godina kao bilo manje blama!? I sta ce biti drugacije u narednih 10 god?

  6. Sve dok nije priznato, Kosovo nije izgubljeno. Njegovo priznanje ne može biti kompromis. Treba normalizovati odnose sa Kosovom u svemu, kao što su to radile dve Nemačke, dve Kine idr. ali ne može se priznati vojna agresija, ma šta mislio o Miloševiću, Vučiću, Šešelju i toj ekipi zla.

  7. Ocekivan stav, ko cita njene tekstove zna za njeno mišljenje. Sva sreca sto takvo mišljenje ima jako mali broj gradjana i ako zbog cenzure u komentarima citaoc Danasa ima utisak da ima ogromna vecina

  8. Normalizacija odnosa da ,priznanje NE.Za dvadeset godina bi tvrdili da srpski narod nikada nije ni postojao na Kosovu.Priznanje je samo uvertira u jos vece ponizenje Srbije kao drzave.

  9. Zasto traze priznanje od strane Srbije .ako su vec nezavisni?Zar im nije vec dosta sto su dobili?

  10. Ne slazem se. Meni je neprijatno kad sam sa mojim prijateljima koji su izbegli sa Kosova i ostavili sve za sobom.

  11. Veoma prepotentno za jednu novinovinarku da tako iskljucivo pistavlja stcari. O bilo cemu da je rec, pa i tako osetljivom pitanju kao sto je kosovski. Uzgred, nije pvo prvi put da Danas bez nekog vidljivog opravdanja ustupa pogolem prostor g. Congradin.

  12. Snezana Congradin nije interesno vezana za pitanje Kosova?! Smesno i licemerno. Veliki liberal koji spinuje za velikoalbansku naci-mafijasku paradrzavu?! Smesno i licemerno. Za Snezanu Congradin je neprihvaljivo deljenje po nacionalnoj i verskoj osnovi a istovremeno se zalaze za legalizaciju tvorevine nastale upravo na nacionalnoj osnovi i na etnickom ciscenju?! Smesno i licemerno. Sva mizerija drugosrbijanstine je sabijena u ovaj intervju i jasno se vidi zasto je mnoge sramota sto imaju ovakvu alternativu, liberale i ovakvo gradjanstvo.

  13. Nemam nista da ti porhvatis sta god smatras da je pravedno, a nadam se da nemas nista protiv da ja zadrzim ono sto je po medjunarodnom zakonu preiznato, a velikim zrtvama cuvano do danasnjih dana?
    Ako ti smatras da je tvoj stav znacajan, onda dopusti i meni da imam svoje misljenje o znacaju tvojeg stava.

  14. Ova dama je na vrlo civilziran nacin hoce da vam otvori oci.Vi ste okupirali Kosovu 1912,1918,1945, do 1999 priznate to vi ili ne.Od te kobne godine 1912 , nema nijedna porodica na nasu otadjbinu koja nije preterpela bar jednu zrtvu u ludskom zivotu.Vi ste zrtva bolesnog uma vase akademije ,politike, crkve, skolstva itd. Da bude jos gora situacija ,vas danasnji predsetnik ne priznaje nijedan zloci ucinjen nad civilima, starcima ,zenama i decom . Za one kji su pali u ratu sa oruzjem u ruci,niko nikoga ne napada, jer oni su heroji otadjbinskok rata.Kako je moguce da su „teroristi“ vise od 2000 dece ,ubijeno od vase policije i vojske,mladje od 12god.Nikad vise pod srpsom ropstvom.

    1. @Afrim Azemi

      Srbi su okupirali Kosovo bas kao sto su Francuzi okupirali Pariz. Kapiras da cak i taj naziv Kosovo koji i ti koristis potice iz srpskog jezika? To sto su vam temeljno isprali mozak tom vasom narcis-mitomanskom mantrom te jos uvek recitujete fraze iz 90tih je samo vas problem i nikoga ne zanima.

    2. Istina je da je politika iz Srbije mnogo zla nanela na Kosovu civilnom albanskom stanovnistvu od 1912, o cemu ovde narod nije ni informisan jer se retko ko sam informisao. Istina je i da je 1999 kulminacija svega do tada i to Srbija treba da prizna i time oslobodi i Srbe i Albance tereta. Isto tako, istina je da su 1998 i 1999 kidnapovani, oteti i nestali srpski civili za koje su odgovorni sada slobodni na Kosovu i treba da odgovaraju za ucinjeno zbog porodica zrtava. Ne znam jedino da li je Albancima jasno da je nasim politicarima Kosovo instrument za ostanak na vlasti radi licnog bogacenja, njih ni vi Albanci, ni mi Srbi uopste ne interesujemo.

      1. Ti Beograđanin ućuti, smešan si sa svojim nebuloznim komentarom sram te bili, ja sam iz Kosovske Mitrovice i odlično piznajem situaciju ovde, tako da ne lupaj gluposti Srbija nanela zlo civilnom albanskom stanovništvu kako te bre nije sramota da ovo izjaviš, i ti si mi neki Srbin, stidi se!

    3. Ja vama ništa ne zameram. Naprotiv. Poštujem to što držite stranu svom narodu, makar se u tome služili i drskim lažima i izmišljotina. Tako je bilo i biće dok je veka i sveta kod svih naroda, sem nažalost, kod nas Srba u poslednjih dvadesetak godina koje su iznedrile svakojake smradove. Takođe, nemam nameru da vam bilo šta dokazujem i da vas bilo šta pitam jer vas činjenice i istina ne zanimaju. Ni to što vam „otadjbina“ nosi srpsko ime, ni to što na KiM ima više od 1300 crkava od kojih su neke stare i po osam vekova, ni bilo šta drugo. Hoću samo da vas nešto podsetim i da vam nešto obećam. Nije vam ovo prvi put. Vazda ste nam udarali nož u leđa kad je neko moćan stajao iza vas i vazda gledali u zemlju kad su moćnici odlazili, a mi vazda praštali. Nije ovo prvi put, ali vam obećavam da jeste zadnji. Kad tad će i ovi moćnici pod čijom zastavom sada divljate „otići“, a onda će te definitivno moći da gledate samo preko Prokletija.

      1. Poslednjih dvadesetak godina Srbija je iznjedrila tracak svjetla za Srbe koji zive u mraku od Kosovskog boja. Tih za sada zanemariv broj su ipak nada da ljudi poput Congradin, Zena u crnom i sl. mogu unistiti virus Slobodana Milosevica koji je zarazio cijelu jednu naciju. Ako vi ne znate sta vam je dobro, onda sacekajte Franjinu formulu: trecina, trecina, trecina. To ce vam se desiti ako priznanja ne bude.

        1. @Solomon

          Stvarno? A ko ce to da realizuje? Taj plan o trecini prognanih Srba, trecini ubijenih i trecini prekrstenih? Mozda ti? Mora da si mnogo opasan.

        2. To sa trecinama nije Franjina, vec ustaska formula, fasisticka…ujkane..Kako se opwt slazu beogradske komunjare i ustase, ljubav za sva vremena

  15. Albanci uopste nisu nevinasca sto se tice Kosova, pocinili su mnoge zlocine, pokusali su pored Kosova da otcepe i deo Makedonije iako tamo nije bilo ni Milosevica, ni zlocinacke politike ni Srba, zadnjih su godina Albanci na Kosovu po svemu nadmasili Milosevica a Albaniju da ni ne spominjemo ali sve to Snezana Congradin LICEMERNO preskace u njenim brojnim kolumnama i clancima. Zasto? Hrvatska je odgovorna za mnogo ozbiljnije i masovnije zlocine nad Srbima ali ne postoji ni jedna hrvatska novinarka ili novinar koji bi na svakih dva dana pisali clanke u kojima bi osudjivali hrvatsku zlocinacku politiku iz 40tih ili iz 90tih, stidili se Hrvatske, zalagali se za otcepljenje dela Hrvatske i za stvaranje srpske drzave na teritoriji Hrvatske. Ali u Srbiji je izgleda sasvim u redu zalagati se za deljenje sopstvene drzave po etnickoj liniji i zalagati se za tudje nacionalisticke interese. Zasto?

  16. Ne cudi uopste da neko ko je srpske nacionalnosti sa toliko entuzijazma agituje u korist albanskih naci-sovinista i njihove tvorevine na Kosovu. Prepuna je srpska istorija slicnih primera, mnogo gorih od ovog. Koliko se samo Srba borilo u redovima Turaka i bilo posebno okrutno prema „svojima“ ili koliko je njih bilo u uniformama Austro-Ugarske, Jovan Damjanic na primer. Zanimljiva je i epizoda iz „okupiranog“ Beograda kada su nacisti bili prijatno iznenadjeni pozitivnim odzivom „beogradjana“ te nisu znali sta da rade sa toliko prijava jednih protiv drugih Srba. Koliko je samo Srba nosilo ustasku uniformu itd. Verovatno su mnogi medju njima uspeli sebe da uvere da rade pravu stvar. Sta je onda pozivanje na priznavanje albanske para-drzave? Sitnica.

    1. Voleo bih da od Vas dobijem linkove ili drugu vrstu uputstva gde bih mogao da nađem informacije i da se uverim da je sve ovo [to napisaste tačno? U protivnom, postoji ime za ovakva navode…

  17. Snezana Congradin ima svoju agendu i ne odstupa od nje, bas kao i ostali iz te ekipice.

  18. Draga Snežana, za ovu histeriju i mržnju koju bljuješ u svojim kolumnama moraćeš da odgovaraš jednog dana, ali ne pred sudom istorije, već pred pravim sudom. Ovoliki autošovinizam ne može proći nekažnjeno.

  19. Haha pa koja je ona da definise poliricke ciljeve Srba ,kakva smejurija ,pa ozbiljna novina kao vi nije nasla za shodno da pita Prestolonaslednika o mogućim resenjima za Kosovo ,koga je nedavno i predsednik USA primio na svom privatnom imanju i time pokazao sa kime želi da razgovara u Srbiji a dozvoljavate komentare novinarke ,pa stvarno !

  20. Najbolje bi bilo da se preseliš na Kosovo ili u Albaniju pa tamo lupetaj koliko hoćeš. Možda ti i spomenik podignu

  21. Za trenutak sam zbog naslova pomislio da je ovo tekst ili intervju Edite Tahiri, dok nisam bolje zagledao i naslov i sliku

  22. Bas si pametna…i ja sam kosmopolit, i nemam ništa sa Kosovom,ali je ono naše i to nema nikakve veze sa Vucicem…zašto ne verujete da priznanje ništa ne donosi,osim ako niste podmiceni i imate vi lične koristi od takvih teza…

  23. Jedino mi nije jasno kako i postovana Snezana uspeva da ostane normalna u ovakvom okruzenju.

    1. To je i meni palo na pamet. Nije joj lako, svakako, ali je uporna, jedna od retkih koja pokušava da ohladi usijane naci-šovinističke glave koje zamišljaju da se čitav svet okreće oko njih, a u suštini, od zaslepljenosti, ne vide dalje od sopstvenog nosa. Izgubljeni u vremenu i prostoru te kvazi-patriote beskrajno guslaju jedno te isto ne shvatajući da je život kratak i da ga treba dostojno živeti. Nije im dovoljna činjenica da su svi koji su mogli, ne želeći da imaju ništa sa nama, pobegli od nas, a sada počinjemo da bežimo i sami od sebe. Da li je moguće da su, baš, svi oni koji nam rekoše ZBOGOM toliko blesavi i zatucani, a mi najpametniji? Dokle ćemo biti mazohisti i raditi u korist svoje štete je pitanje svih pitanja!?

      1. @Paesano

        To „svi pobegose od nas, niko ne zeli nista sa nama bla, bla, bla“ osim sto spada u jeftinu demagogiju je i jedna od najizlizanijih „linija“ u repertoaru odredjenih botova. Probajte da smislite nesto novo.

      2. Puna Srbija slovenackih i hrvatskih firmi. Kako se to bezi od srbije, a pisluje se u istu. Da nije istina malo drugacija….sto ne otvaraju firme u EU…cudni ste vi titoisti, bas cudni….a glupi u pm.

        1. Sumandinac, uhhhh ala su ti argumeni i rezonovanje kao u zavrsnici tvoje replike. Zali Boze, necete se, mnogi od vas, nikada opasuljiti i bilo sta shvatiti. Nazalost.

        2. Sumadinac, Šumadijo šumovita,………. a ti bi, da si u prilici, otvorio firmu, pokrenuo biznis i slično – GDE? Tamo gde bi morao za isti tip proizvodnje da radnicima daješ platu od 1 – 1.500,00 evra pa na više, ili na drugom mestu (rajska Srbija npr.) gde je plata 200-250 evra?? Shvatio si, nadam se, poentu. Ma, znaš ti to, nego,……….hajde da se malo, kao bajagi, isčuđavamo. To nas, valjda, malo teši jer nikako da shvatimo da smo u Zlatnom dobu!!

          1. @Forma-lista

            Mogu da otvore firme i gde su jos manje plate, npr. u „drzavi kosova“ ili u Severnoj Makedoniji ili u Moldaviji. Zasto to ne rade?

  24. Svi vi koji branite Kosovo niste nogom krocili ,I pisete is fotelje a kad vidim moji komsinicu Dragu koja jadnica ide.svaki dan na groblje I place za svojim sinom jedincom kojo je poginuo na Kosovu Pitomac onda se pitam sta ce njoj Kosovo.

  25. Desilo se da je NATO bombardovao nevin Srpski narod 3 meseca i da smo nako toga moja porodica i ja dete od 6 godina etnicki ocisceni sa Kosova. Ako to nije genocid ja ne znam sta je.
    Dobro placa „Nesnal endaument for demokrasi“, organizacija vlade SAD da se mrzi svoj sopstveni narod? Zelim vam sve najgore kao sto vi zelite meni.

  26. Draga Sneška !
    Ko tebi daje pravo da znaš šta je dobro za Srbiju.Ja se sa tobom ne slažem kao i mnogi drugi. Vi jedino možda možete da predlažete šta je dobro za onih sedam patuljaka iz bajke. Budite novinar , a ne da gatate.

  27. Autonomija u okviru Srbije je jedini okvir u kojem treba da se krecu svi koji su na bilo koji nacin umesani u problem Kosova. I to autonomija za Kosovo a ne za kosovske Albance i iste ingerencije za obe autonomne oblasti u okviru Srbije, i za Kosovo i za Vojvodinu. Sve izvan toga, a pre svega nekakvo davanje drzavnosti je krsenje medjunarodnog prava, nagradjivanje sovinizma, zlocina i muljanja, stalan izvor nestabilnosti u regionu, davanje loseg primera, negacija EU vrednosti i principa itd.

  28. A kako Vam je sada kada su vaš stav pročitali srbi koji žive na Kosovu i koji sigurno to ne žele?
    Dali se osećate neprijatno pred tim ljudima kojima je njihova država oduzeta NATO bombama i podarena narko kartelima da je vode?

  29. Oni koji su oblikovali politicki zivot devedesetih i verno sluzili zlocincima koji su doveli do genocida u Srebrenici,bombardovanja NATO i nezavisnosti Kosova,danas vladaju Srbijom.Zbog njih i njihovih zlocina nije moguce doci do pomirenja dva naroda i priznavanja nezavisnostiKosova.Nisu oni samo u kofliktu sa Albancima,oni su u konfliktu sa svim susedima,sa zakonom,sa institucijama,sa gradajanima Srbije.Zato i stvaraju paralelne strukture,svoju opoziciju,svoju policiju,svoj parlament.

    1. @sergije miletic

      Ti mora da si sa odlicnim zavrsio NVO kurs. I genocid, i zasluzeno bombardovanje i priznavanje nezavisnosti i standardna doza “ srbi su krivi za sve“ autosovinizma i malo stokholmskog sindroma… Sve si uspeo da ubacis u samo jedan komentar. Ma bravo.

  30. Ko je ova kobila kao jedinka da kaze i tvrdi da SRBIJA treba da bude za nezavisno Kosovo .Pa po njenom bi svaki SRBIN koji zivi preko i ima ih u grupi preko 100 hiljada trebolo da trazi svoju drzavu.Logicno je ako bilo kojem SRBINU nevalja tamo gde zivi i radi moze da se vrati u svoju MATICNU DOMOVINU tako i svaki ALBANAC kome nevalja da zivi u SRBIJI moze da se vrati u ALBANIJU njegovu maticnu zemlju.Proso kao pasulj

  31. moj komentar je suvisan nema svrhe razgovarati sa ljudima koji nepoznaju istoriju. gospodzice gospodzo vama nije dobro il ste pak debelo placeni.

  32. Kad bi se ovakvi novinari pitali,daleko bi stigli! Tuga i jad! Ja bih se na njenom mestu pokrio usima !!

  33. Gospodja Cokgradin, opisala realno stanje danasnjeg Kosova. ne moze da resi pitanje Kosova covek koji je devedesetih bio na vlasti i to sef propagande ili Ministar za informisanje u Vladi Srbije.! Vucic nosi taj teret u dusi, jer tada b io mlad i nije imao politicke snage da se opredelji za tadasnji demokratski front. Zato. on danas nema snage da prihvati realnost na Kosovo i da prizna gradjanima Srbije, da je Kosovo nezavisna drzava.! Sesti na dve ,,stolice,, kao nacionalista i demokrata je veoma tesko i za AV.

    1. Ako ste Vi doktor ja sam marsovac?! Doduse mozda i jeste, ako ste zavrsavali one cuvene „sumarske“ fakultete, koje su arnauti organizovali po privatnim kucama na Kosovu i Metohiji. Pazite kakvu „filozofsku“ poruku salje gradjanima Srbije ovaj „doktor“: „Zato on danas, NEMA SNAGE da prihvati REALNOST NA KOSOVO i da prizna GRADJANIMA SRBIJE da je Kosovo NEZAVISNA DRZAVA?! Eh, doktore, doktore, a da se Vi vratite u treci-cetvrti razred osnovne skole?

    2. @dr

      Realnost koju uporno izbegavate i ti i Snezana Congradin je da na Kosovu ne postoji nikakva nezavisna drzava. Postoji samo jedan zavisni, izdrzavani, medjunarodno nepriznati i nefunkcionalni PROTEKTORAT. Nesto kao Juzna Osetija i slicne tvorevine. Tvorevina koju cak ni velesile kao sto su USA, Nemacka ili Velika Britanija nisu u stanju da legalizuju. Isto tako, postoji i realnost u vezi same prirode te tvorevine, na cemu je nastala, kako, kakvim sredstvima, ko su predvodnici, ko i kakvi su danas na vlasti, kakvo je drustvo izgradjeno na Kosovu.

  34. Dijalog bi verovatno trebali da vode Amerikanci, koji su zarad svojih geostrateških interesa,“ Bondstil“ i ostalo, „obrnuli ćurak“, i odlučili da podrže teroristicku organizaciju OVK,i da je pretvore u svoje zemne trupe, kojima su u rasparcavanju Srbije davali vazdušnu podršku,i još bitnije medijsko propagandnu. Ovom drugom su dokazali istinitost maksime, da u ratu istina prva pogine Uzgred, Kosovo je problem koji datira „100“ god unazad, sa razlikom u nijansama. Šta „smrdi“ u ovakvim predlozima. Možda to, što bi isti predlog Ukrajini za Krim bio dočekan na nož zapadnih dvostrukih aršina. Zbog trenutnog poretka stvari, razmišljanje „američkim mozgom“ je isplativije za „mislioce“. Verovatno bi novinarka predložila Rusiji da vrati Krim, ali nikako ne bi predložila Americi da Vrati Kosovo, a to je to. Uzgred, koliko toliko pravicna podela je jedino razumno i moguće rešenje. Sve ostalo nije rešenje.

  35. Svakog dana kupujem Danas ali vise nikada.Kome se ne svidja ovo zemlja u kojoj zaradjuju za hleb a zele da je odcepljuju trebali bi u zatvor.MNIKAD VISE DANAS

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.