Crta podnela pet prijava policiji zbog izborne korupcije 1Foto: Shutterstock / roibu

Programski direktor Crte Raša Nedeljkov kazao je danas da je ta posmatračka misija podnela do sada pet prijava policiji zbog izborne korupcije.

Dve prijave odnose se na, kako je kazao, slučajeve tzv. bugarskog voza koje su posmatrači uočili u Kuli i Surčinu, a tri na slučajeve kupovine glasova u Majdanpeku, Žitoradji i Čukarici.

Sporadični slučajevi nepravilnosti poput nepravilne pripreme glasačkog mesta, vodjenja paralelne evidencije i povrede tajnosti glasanja zabeleženi su na 10 odsto biračkih mesta u Srbiji i pet odsto u Beogradu.

On je dodao da je velika gužva primećena na biračkim mestima u Kuršumliji, Tutinu, Bujanovcu i Raškoj na kojima glasaju birači sa Kosova i Metohije.

„Tamo je u prepodnevnim satima pristizao veliki broj autobusa s biračima. Biračka mesta su loše organizovana što dodatno utiče na stvaranje gužve“, rekao je Nedeljkov.

Prema njegovim rečima, na pojedinim biračkim mestima se, kako je zabeleženo, istovremeno nalazilo i više desetina gradjana, čime je onemogućena tajnost glasanja.

Dodao je i da je primećeno pojačano prisustvo policije ispred biračkih mesta.

Vesti u vezi sa lokalnim izborima u gradovima Beogradu, Boru i 12 opština možete pratiti u posebnom blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari