Čupić o "poremećenim vrednostima": Naše "patriote" vole da stave šajkaču, a onda sednu u BMW i mercedes 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Profesor FPN u penziji Čedomir Čupić izjavio je u Novom danu da je sistem vrednosti poremećen i da je razorena jedna od najznačajnijih vrednosti – moral.

„Svi vole da stave šajkaču, Armani odelo, a onda sednu u BMW i Mercedes, onda govore razne stvari o zapadu, a oni upakovani u zapad“, kaže Čupić.

Kada je reč o tablicama, tvrdi da je to sve „jedna velika igra“.

„Da se mnogo teži problemi koji pogađaju skoro tri decenije, možda i malo više, ovu zemlju i vidite kakve su sve posledice, dovoljan je samo jedan podatak, to će pokazati i popis, koliko nas je manje u odnosu na ove tri decenije, najbolja supstancija polako napušta ovu zemlju, što je tragedija i za zemlju i za narod i za državu, za ovaj prostor“, kaže on.

O napuštanju institucija kaže da je „ista ta partija ušla u institucije“.

„Položila zakletvu po Ustavu Kosova, ima li većeg legitimiteta od toga“, pitao je.

Na pitanje šta će sada biti, Čupić odgovara „biće ono što kažu SAD“.

„Je l’ vi mislite da SAD i EU ne mogu da izvrše pritisak, šta, Srbija će da krene u rat, s čime da krene u rat“, pita Čupić.

Prema njegovim rečima, „narod razume ono što je za unutrašnju upotrebu, ne za spoljašnju“.

„Šta ima da razgovara, kad je rekao da nema više šta s tim čovekom da razgovara, zašto je išao, mora da ide u Brisel, zna i on da mora“, kaže on.

Osvrnuo se i na plate u Srbiji.

„Praviti prosek na osnovu ogromnih zarada koje neki dobijaju, govorite o zlatnom dobu, a odna dođete, kukumavčete, to je jedna vrsta socijalne i političke šizofrenije. To su kao naše patriote – svi vole da stave šajkaču, Armani odelo, a onda sednu u BMW i Mercedes, onda govore razne stvari o zapadu, a oni upakovani u zapad“, kaže Čupić.

Ističe da su „poremećene vrednosti“.

„Razorena je jedna od najznačajnijih vrednosti, moral. Ovde više ne znate šta on misli, šta govori i šta radi, to je jedna tragedija u koju smo svi dovedeni“, kaže.

Seća se, kaže, 5. oktobra i seća se šta je govorio tada.

„Mi imamo sada jednu političku farsu, sve su to upropastili oni koji su se za promene borili. Kako je tada bila ta demokratska Srbija većina“, kaže on i dodaje da je „tragedija celog univerziteta što govore samo profesori u penziji“.

Prokomentarisao je i slučaj maltretiranja nastavnice u Trsteniku.

„Nastavnici nemaju nikakav autoritet, materijalno su poniženi, nemaju samopoštovanja kod sebe, to nije od juče, ja sam mislio kad su došle nove demokratske vlasti, da će to da poprave. Ovo bi trebalo da bude alarm, da se kaže čekajte, sad treba da krenemo ogromna ulaganja u obrazovni sistem, nastavnik, učitelj koji počinje on treba odmah da dobije stan, i lekar i policajac. ne znam u koju se policiju ulaže, ja govorim o početnicima, vi njega treba da pozicionirate da on sutra ne može da upadne u ucenu“, kaže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari