Ćuta: Novi protesti ako investitor nastavi da krpi cevi MHE u Rakiti 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS

Član koalicije „Moramo“ Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je danas nove proteste u selu Rakita ukoliko investitor u izgradnju mini hidroelektrana (MHE) Goran Belić u tom mestu „nastavi s krpljenjem“ ranije oštećenih cevi te MHE.

„Mi smo cevi izbušili na mnogo mesta još pre dve godine, a ako se Belić usudi da nastavi sa krpljenjem, skupiće mu se ovde opet stotine ljudi kako bi mu konačno razjasnili da Rakitska reka nikada neće teći njegovim cevima“, naveo je Jovanović Ćuta tokom posete selu Rakita.

On je podsetio da su MHE „odavno“ izbačene iz prostornih planova, te da bi sada svima trebalo da bude jasno da investitori ne mogu da „otimaju i čerupaju“ reke i zemlju.

Koalicija „Moramo“ saopštila da je njene predstavnike u Rakiti „sačekala“ tri policijska vozila, a da ih je pratila i fotografisala grupa mlađih osoba u civilu.

„Kriminalcima daju dozvole za guranje reka u cevi, a ljudima koji se bore za svoje reke pišu krivične prijave i kazne. To je Srbija (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića“, naglasio je Jovanović Ćuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari