Ćuta: O planu za Kosovo obraćam se ubuduće EU, a ne Vučiću 1Arhiva Foto: FoNet Aleksandar Barda

Zamenik šefa poslaničke grupe Možemo-Zajedno Aleksandar Jovanovič ocenio je danas da sutra na sednici parlamenta posvećenoj Kosovu neće biti reči o evropskom predlogu, zbog čega se više neće obraćati predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, već onima koju su taj dokument sačinili – predstavnicima Evropske unije.

Jovanović je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, rekao da će na sednici tema biti izveštaj o onome što se pregovaralo u proteklih godinu dana, a ne o dokumentu za rešavanje kosovskog pitanja.

Prisustvovaćemo onome što smo gledali pre nekoliko meseci i neću se više obraćati Vučiću, već onima koju su dokument pisali, da izađu pred poslanike i kažu šta je skrojeno i kakav je plan za Kosovo i budućnost Srbije, dodao je on.

Jovanović je naglasio da ne nemoguća misija postići izvestan stepen jedinstva, navodeći da je jedini Vučićev cilj da od parlamenta napravi „farmu i zadrugu“.

Posle 30 godina pregovaranja došli smo do toga da nam se preti sankcijama i ispred parlamenta organizuju kontramitinzi, vratili smo se u devedesete. Rezultat svih onih koji su pregovarali o Kosovu. Njihov rezultat je nula, ocenio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari