"Da li je Dubravka Đedović od ministarske plate kupila torbu od 8.000 švajcarskih franaka": Pitanje poslanika Aleksića 1

Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe Narodne stranke, tokom rasprave u Skupštini Srbije, upitao je ministarku energetike Dubravku Đedović da li je od svoje ministarske plate uspela da kupi torbu, marke Hermes koja košta 8.000 švajcarskih franaka i kaiš od 1.000 evra.

A za to vreme, kako je rekao, ministarka radnicima Lazarevca poručuje da ne treba da brinu za svoja radna mesta.

Pokazujući fotografiju ministarke i njene torbe, Aleksić je upitao Đedovićevu da li je u Srbiju došla kao lobista multinacionalnih kompanija i Rio Tinta, ili je iz čistog ubeđenja napustila posao i zaradu od desetak hiljada evra.

„Došli ste ovde kao neko ko je radio u Evropskoj banci koja je finansirala iskopavanje litijuma. Sećate li se Zelene agende Evropske unije na kojoj je Jadar označen za zonu žrtvovanja? To je vaš projekat u kome bogate razvijene kompanije prave automobile na baterije, a od Srbije pravite neokoloniju. Jeste li razmišljali da  obrnemo igricu, da mi pravimo baterije, a da se negde na drugom mestu kopa litijum „, rekao je Aleksić i upitao ministarku zbog čega radnicima iz Lazarevca govori da ne treba da brinu, iako je samo korak do privatizacije EPS-a.

Naveo je da je EPS postao akcionarsko društvo, da je sledeći korak podela akcija i onda EPS ide na berzu. Važno je da je vama u Vladi Srbije dobro, ostalima nije važno. I nije važno što ljudi u Boru , Zaječaru, Majdanpeku žive kao u logoru, jer multinacionalne kompanije za sobom ostavljaju pustoš o sivilo.

„Ljudima otimaju zemlju bez kontrole i zato predlažem da škole organizuju eksurzije u taj kraj istočne Srbije kako bi deca videla kako izgleda očerupana Srbija“, naveo je Aleksić.

Njegov stranački kolega Vladimir Gajić naveo je da je bivša ministarka energetike Zorana Mihajlović više radila za američki Behtel, nego za Srbiju, dok je Đedovićeva u funkciji Rio Tinta.

„Interesuje me da li je tačno da ste po drugi put upisani u knjigu državljana Srbije, neposredno pošto ćete postati ministarka u vladi.. Srbija se opasno približava kolonijalnom statusu“, poručio je Gajić ministarki Đedović.

Naprednjak Nebojša Bakarec odgovorio je da ministarka Đedović ima pravo da bude lepo obučena, jer je sve to sama zaradila. Ona se nije kandidovala za predsednika Srbije i ima pravo da bude državljanka zemlje koje želi.

„Jedni standardi važe za nju, a drugi za one patriote iz opozicije koji imaju francusko državljanstvo, ili kao onaj kome je srce , možda u petama, ima hrvatsko državaljanstvo“ , naveo je Bakarec.

On je imao poruku i za Miroslava Aleksića , nazivajući ga primerkom.

„Deo opozicije stalno govori o nekim eliksirima. Za neke je eliksir vinjak, to nije nikakav eliksir već psihodelična supstanca i otrov. A ovom trsteničkom primerku preporučujem da kupi gerovital , da popije litar i da će onda možda postati umno hitar. Mada sumnjam“, istako je Bakarec, citirajući pesmu „Laboratorije zvuka“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari