Da li su za ministre protesti dovoljan povod za izbore?

Danas.rs istražuje: Da li su građanski protesti dovoljan povod za vanredne izbore

Ostavite komentar


  1. Suštinska zamena teza. Protesti nisu organizovani da bi se od vlasti nešto dobilo (ova vlast i njeni podrepaši upravo tako funkcioniše, po principu šta mogu da dobijem za sebe) već da bi im se ukazalo da u zemlji ne valja mnogo stvari i da osnovni demokratski elementi ne funkcionišu (strogo kontrolisani, prisvojeni, mediji, protivustavno ponašanje predsednika, pljačkaška priroda vlastodržaca, neodgovornost na svakom koraku, korupcija i lični interesi u prvom planu …). Da bilo koji element demokratije funkcioniše u Srbiji vlast ne bi napadala svoj narod (i vređala ga svakakvim nazivima) već bi tražila počinjene greške i ispravljala ih (makar pokušala). Ovako se vrti stara ploča, trla baba lan (vlast samo priča o nevažnim stvarima i prebacuje odgovornost na druge koji, realno, nisu odgovorni) da joj prođe dan (da što duže ostanu na vlasti radi ličnog bogaćenja, koje očigledno ide na štetu cele države) …

  2. Treba biti realan i kao opozicija se boriti za slobodu medija i informisanje naroda,boriti se za zabranu ovog medijskog rijaliti smeća i sličnoga jer sve dok je narod tupav,nepismen i zadrt ovi sa vlasti sići neće!Novi izbori nisu rešenje jer se tome Vučić i nada kako bi produžio vlast dok je još popularan.Vladajuća garnitura je ogledalo naroda.Ono kratko vreme demokrata nije bilo stvarno,neki su glasali jer su znali da je Milošević završio ali većina je još uvek bila za njega.pola Srbije se radovalo ubistvu Đinđića a sada mu dižu spomenike i ulice?Imamo 2 milionera penzionera i starijih,još pola miliona nepismenih.Trenutno,svi oni će glasati za SNS i SPS makar hleba ne imali da jedu..Kada ovi siđu sa vlasti,Srbija će biti daleko manja i praznija.Trenutno nas je manje od 7 miliona,to je javna tajna,ali ajde,šta znamo mi koji se time bavimo a nismo za SNS.

  3. Biti ministar u vodjinoj ludari je bitno koliko i biti krpena lutka na koncima u nekom pozoristu, uz izvinjenje krpenoj lutci koja donosi ipak radost a ovi kao ministri su prazni pozeri ili bolje aktivni ucesnici u otmici, silovanju i ubistvu lepotice Srbije. Bespogovorni poslusnici potpuno ludog coveka koji nekim cudom vodi tj unistava drzavu

  4. Већ колико следеће недеље знаће се све!
    Лупиће вам Вучић изборе тек да више не цепате ципеле шетајући. И наравно: већи део опозиције ће те изборе бојкотовати. И опет изнова: гунђање, оптуживање, ………па пред нове изборе – опет шетња!?
    И докле тако?

    1. Dok ne bude dzipova bez tablica, ucena, pretnji otkazima, kapilarnih glasova, duplih spiskova i svih ostalih metoda kojima se vlast koristi kako bi ostali u fotelji i jos vise unistili sve sto mogu.

      1. Zamena teze. Ovde niko ne traži izbore, već normalne uslove za njihovo održavanje. Pa makar oni bili i redovni.

    2. Dokle tako? Pa sami ste dali odgovor na pitanje konstatacijom „Lupiće vam Vučić izbore“. Nije ovo njegova prćija da daje nekom izbore kad se njemu ćefne. Nije država privatna svojina da AV lično određuje kada će neki zakon da stupi na snagu. Nije Srbija njegova da samovoljno pregovora o Kosovu, da njemu lično ministar policije podnosi ostavku, da otvara fabrike, bavi se penzijama, platama, porezom i BDPom, kadrira u državnim preduzećima, ruši brda ,otvara mostove, gradi Beograd na vodi, dovodi strane investitore po svom nahođenju, menja uprave sportski klubova, kupuje medijske kuće i kreira njihovu politiku, postavlja kumove za direktore, menja ministre i raspušta vlade.
      NIJE SRBIJA NJEGOVA BRE!!!

    3. I dokle tako?! Nema vise medju nama rahmetli Slobe, on bi vam objasnio ‘dokle tako’, … a dobijao je onomad, ‘visestranacke izbore’ i sa 80% glasova …

    4. Dobro dosli!
      Pobratime idi ti lepo citaj tvoj informer, srpski telegraf i ostali nuklearni otpad posto si vec dovoljno ozracen!

  5. Nije problem ako ako nemaju jedinstven stav. Ni do sad nisu imali svoj stav , nego jednostavno , prihvate stav Aleksandra Vučića !

  6. Promasena tema! … Demonstracije nisu u vezi vucicevih izbora nego opste bede, beznadja i medijskih lazi, korupcije i terora. Nikoga na tim demonstracijama ne zanima jos jedan samoizbor Vucica na vlast ili opozicija koja folira da bi od njega dobila barem ministarsko mesto ili dva, kada ‘ipak pristane’ da izadje i pruzi mu legitimitet za srpsku propast.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.