Dačić: Beograd ostaje u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da jedini pravi put za postizanje održivog dogovora između Beograda i Prištine predstavljaju dijalog i kompromis i da Beograd ostaje u potpunosti posvećen dijalogu i spreman je za njegov nastavak.

„Naša strana je spremna da u nastavku dijaloga razgovora o brojnim otvorenim pitanjima, ali naglašavamo da nismo spremni da prihvatimo jednostrane odluke, koje nisu proizašle iz dogovora u dijalogu, a koje direktno ugrožavaju prava pripadnika srpske zajednice na KiM“, rekao je Dačić u razgovoru sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i ostala regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom.

Kako je saopšteno iz Narodne skupštine, Lajčak je naglasio da je „dijalog jedini proces za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova“ i istakao stav EU da je na stranama da implementiraju ono što je dogovoreno.

Lajčak je takođe napomenuo da radi na susretu na visokom nivou predsednika Alaksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Briselu, kao i da želi da njihov naredni susret bude produktivan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari